Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - PSD merge în instanță împotriva Guvernului: 'Este o mită'

PSD
Marcel Ciolacu PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că va ataca în instanță decizia Guvernului prin care au fost alocați bani către administrațiile locale. El acuză faptul că au fost favorizați cei din PNL.

„Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care-l oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Mai mult, îl observăm pe „subsemnatul” Ludovic Orban, cel care acum o săptămână ne anunța că, democratic, partidul care a câștigat alegerile trebuie să facă propunerea de prim-ministru către președintele României, cum încearcă cu disperare să se mențină în fruntea Partidului Național Liberal prin două lucruri: prin fi iarăși prim-ministru, cu toate că și-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, iar astăzi, Guvernul a emis o hotărâre de Guvern prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de membri ai Partidului Național Liberal. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, un HG cu o mită electorală către administrațiile PNL. Aceasta este o mită pentru ca primarii PNL să-l susțină în continuare pentru a fi președintele Partidului Național Liberal.

Am luat hotărârea, în Consiliul Politic Național, alături de colegii mei, să atacăm atât în contencios administrativ această hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanță de suspendare a aplicării hotărârii de Guvern, cât și, mai mult, să facem un demers către miniștrii care au avizat această hotărâre de Guvern. Ni se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze: nimeni, niciodată, niciun prim-ministru și niciun Guvern nu și-au permis așa ceva. Vă repet, acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul domnului Orban.

H.G.-ul făcea referire la faptul că s-au mutat sume importante în Fondul de Rezervă al prim-ministrului și de acolo, discreționar, deoarece, dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanțe, s-ar fi făcut în funcție de o formulă, s-au mutat în Fondul de Rezervă a prim-ministrului și de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Citește și: Ce a transmis criminalul în serie Zodiac în scrisorile sale: mesajul criptat a fost descifrat .

Executivul a aprobat joi, printr-o hotărâre de Guvern, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unităţi şi subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2020, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, pentru luna noiembrie a acestui an, arată un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.