Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Putin l-a numit pe Fidel Castro drept unul dintre cei mai străluciți lideri ai secolului XX: 'O figură cu adevărat legendară!'

putin fidel castro

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe fondatorul statului cubanez modern, Fidel Castro, o figură legendară și a reamintit că și-a dedicat viața luptei pentru libertatea popoarelor asuprite, relatează Interfax.

"Fidel Castro și-a dedicat întreaga viață luptei altruiste pentru triumful ideilor de bunătate, pace și dreptate. Pentru libertatea popoarelor asuprite, pentru o viață decentă pentru oamenii obișnuiți și egalitate socială. El este considerat a fi unul dintre cei mai străluciți și mai carismatici lideri ai secolului 20 turbulent și dramatic. O figură cu adevărat legendară", a declarat Putin laceremonia de deschidere a monumentuluilui Fidel Castro din Moscova, relatează Interfax.

"Îmi amintesc multe ore de conversații cu el. Mai ales ultima noastră conversație din iulie 2014. El a vorbit despre lucruri care sunt surprinzător de în concordanță cu timpul - momentul formării unei ordini mondiale multipolare. Că independența și demnitatea nu sunt comercializate. Că fiecare națiune are dreptul la dezvoltare liberă, să-și aleagă propriul drum, iar într-o lume cu adevărat dreaptă nu poate fi loc de dictat, jaf și neocolonialism", a continuat președintele rus.

Deschiderea monumentului lui Castro este programată să coincidă cu vizita la Moscova a președintelui Cubei Miguel Diaz-Canel Bermudez. Putin și Bermudez au ajuns în Piața Fidel Castro în diferite mașini. Putin s-a întâlnit cu colegul său și i-a prezentat un buchet soției sale. Apoi a început ceremonia.

Diaz-Canel a mulțumit părții ruse și sculptorilor pentru inițiativa de a crea un monument al lui Fidel Castro. Conducerea Ministerului Rus al Apărării a propus ridicarea acestui monument, ideea fiind susținută de Societatea Istorică Militară Rusă.

"Personalitatea comandantului-șef este cea mai strâns legată de prietenia care a fost temperată între popoarele și guvernele noastre de mai bine de 60 de ani. Fidel a înțeles foarte bine esența relațiilor frățești care unesc țările noastre", a declarat președintele cubanez și a adăugat că noile generații de cubanezi aflați la putere se angajează să continue prietenia cu Rusia.

El a amintit că Fidel Castro a avut întotdeauna relații calde cu liderii sovietici și ruși.

Diaz-Canel a numit monumentul ridicat un tribut adus prieteniei dintre cele două țări.

Fidel Castro este unul dintre liderii mișcării revoluționare cubaneze, care a condus Cuba din 1959 până în 2008. A murit în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.