Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Raed Arafat anunță că România trimite alți pacienți în străinătate: Cehia și Danemarca preiau bolnavi de COVID-19

raed arafat

Alți patru pacienți cu COVID-19, în stare gravă, din zona Mureș - Cluj și București, vor fi transferați în Danemarca și Cehia. Transferurile vor avea loc cel mai probabil sâmbătă.

Raed Arafat, șeful DSU, spune că au avut loc deja 3 transferuri de pacienți în Germania. Este vorba despre câte 6 bolnavi transferați luni, marți și miercuri.

„În următoarele două zile urmează să ducem pacienți în Danemarca și în Cehia. Avem acceptați doi pacienți în Danemarca și doi pacienți în Cehia. Dacă totul merge bine, transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine”, spune Arafat, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, transferul se va face cu avioane ale Ministerului Apărării și cu echipe SMURD din București și din Mureș, „având în vedere că o parte dintre pacienți sunt din zona Mureș - Cluj și cealaltă parte din zona București”.

Conform lui Arafat, România are trasferați în străinătate 38 de pacienți, respectiv 16 în Ungaria, doi în Polonia, doi în Austria și 18 în Germania.

„Pe lângă pacienții trimiși deja în Ungaria, Polonia, Austria și Germania, vom trimite în Cehia și Danemarca și există discuții - s-a primit deja și din alte țări oferte de locuri de pacienți. Se analizează și când se concretizează le vom anunța”, adaugă Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.