Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat, despre pastilele contrafăcute COVID-19 din Bulgaria: Atenționez populația să cumpere medicamente doar din circuite oficiale

realitatea.net
farmacie medicamente

Raed Arafat a atenționat populația, joi, la Guvern, să cumpere medicamente doar din „circuite oficiale”, după ce un număr de 3.490 de pastile contrafăcute, ce conţin în prospect specificaţia COVID-19, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-un camion ce transporta bunuri din Bulgaria.

Citește și: EXCLUSIV - LISTA deputaților și senatorilor alesi la alegerile din 6 decembrie

„Atentionez populatia sa nu procure medicamente de pe internet, de la persoane necunsoscute sau alte circuite care nu sunt oficiale. Medicamentele contrafacute pot arata exact ca medicamentele originale. Atentionarea noastra pentru populatie este sa mearga doar pe linia oficiala”, a declarat Raed Arafat.

Un număr de 3.490 de comprimate, ce conţin în prospect specificaţia COVID-19, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni într-un camion ce transporta bunuri din Bulgaria pentru România.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetăţean din Republica Bulgaria. Mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România. La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conţin în prospect specificaţia COVID-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, iar şoferul nu deţinea autorizaţiile necesare" se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de ITPF Giurgiu.

La extinderea controlului, în camion au mai fost găsite 30 de articole încălţăminte şi 6.500 de huse auto inscripţionate cu mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute. În cadrul cercetărilor, efectuate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost stabilit faptul că şoferul, un cetăţean bulgar în vârstă de 68 ani, nu avea cunoştinţă despre mărfurile transportate.

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 212.500 lei, a fost ridicată de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Giurgiu, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.