Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Raluca Turcan, despre acuzaţiile că Guvernul scade salariile: 'Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirmă că memorandumul adoptat joi în şedinţa de guvern nu va duce la scăderea salariilor din sectorul bugetar, aşa cum au afirmat adversarii politici, ci va educe echitate şi unitate în sistemul de salarizare.

"Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Aceasta este o intoxicare care de obicei prinde, pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au. În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi oameni care din asta trăiesc, din intoxicare. Este datoria mea, ca ministru al Muncii, să lămuresc orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat.

Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România. Dimpotrivă, prin acest memorandum intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile din sistemul de salarizare. Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi în corelaţia cu eficienţa instituţiilor publice", a afirmat Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.