Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raluca Turcan DISTRUGE mituri și intoxicări: 'Nu interzice nimeni dreptul la muncă'

raluca turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut o serie de precizări cu privire la Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul de stat, în contextul în care, spune oficialul guvernamental, în spațiul public au apărut ”niște mituri și intoxicări” cu privire la acest subiect. Prezentă marți seară la B1 TV, Raluca Turcan a explicat, în primul rând, că este falsă informația potrivit căreia prin această reglementare oamenilor li se interzice dreptul la pensie.

”E un proiect pe care ni l-am asumat la nivel de Guvern și acum este în etapa de transparență decizională. (...) Chiar astăzi am avut o nouă rundă de discuții cu sindicatele și am constatat că (...) s-au creat niște mituri și intoxicări pe care aș vrea să le demontez. Un mit este acela că le interzicem oamenilor dreptul la pensie. Total fals. Este o opțiune, este un proiect prin care în sistemul public și privat, dacă dorești să rămâi mai mult în câmpul muncii, poți să o faci. Dacă optezi în sistemul public să rămâi mai mult după vârsta de pensionare, se suspendă dreptul la pensie. Așadar, este o opțiune dacă mergi pe pensia în sistemul public sau pe salariul în sistemul public”, a explicat munistrul Muncii.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

”Nu interzice nimeni dreptul la muncă”, a mai subliniat Raluca Turcan, precizând că acesta este un alt mit care circulă în spațiul public.

”Un alt mit și bază de manipulare grosolană este acela că ne pleacă oamenii din sisteme. Nu interzice nimeni dreptul la muncă, dimpotrivă, noi îi încurajăm să rămână puțin mai mult la muncă. Evident că apare și contraargumentul că sunt în sistemul public de salarizare oameni care s-au pensionat la 45 de ani și care au ajuns la 45 de ani să aibă o pensie de 20.000 - 30.000 de lei și, în același timp, să opteze și pentru reangajarea în sistemul de stat și să aibă niște salarii consistente. Și atunci eu întreb: vi se pare firesc să fii pensionar în sistemul public de la 45 de ani, să ai pensia chiar de 5 – 7 ori mai mare decât salariul și să optezi să lucrezi, în același timp la stat, beneficiind de o pensie în sistemul public?

Este un proiect care, dincolo de măsura activă de a impulsiona oamenii să rămână în viața activă, aduce și o echitate.

Și mai este un mit pe care au încercat să-l creeze, și anume că angajați, acum pensionari în sistemul public, dar angajați și la stat, vor rămâne pe drumuri și nu putem beneficia de expertiza lor. Este iarăși o minciună grosolană. Acei oameni își vor găsi loc pe piața privată (...) pentru că orice angajator privat care este întrebat care e cea mai mare problemă cu care este confruntă spune că este forța de muncă calificată”, a mai spus Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.