Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raluca Turcan le plânge de milă celor din PSD și critică introducerea moțiunii de cenzură: 'Aş putea spune că au intrat pe o cale fără întoarcere'

Guvern
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan critică în termeni duri PSD, după anunţul lui Marcel Ciolacu conform căruia luni va fi dezbătută moţiunea de cenzură, Turcan susţinând că moţiunea a pornit ca „un exerciţiu de imagine pentru Marcel Ciolacu” pentru ca acesta să o folosească drept argument în competiţia internă din PSD, însă PSD a ajuns „în punctul în care destabilizează ţara”.

"Dacă privesc cronologic, aş putea spune că au intrat pe o cale fără întoarcere. Înainte de Congres, pentru că nu stăpânea bine partidul, domnul Ciolacu avea nevoie de un exerciţiu de forţă. Ce exerciţiu de forţă putea să ofere ca să îi momească decât o moţiune de cenzură? (...) Forţând în felul acesta nota, aş putea spune că votarea moţiunii în sesiune ordinară ar fi fost cu adevărat neconstituţională, încearcă să aducă acest vot acum şi, dintr-un exerciţiu de imagine pentru Marcel Ciolacu, au ajuns în punctul în care destabilizează ţara”, a declarat Raluca Turcan miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Aceasta a precizat că există un semn de întrebare legat de faptul că PSD ar putea să îşi dorească puterea pentru a controla procesul electoral la cere două scrutine programate pentru acest an.

"Deci într-un exerciţiu de imagine pentru domnul Marcel Ciolacu au ajuns la o forţare a Constituţiei, dar au ca şi ţintă secundară controlarea procesului de vot care îi interesează prin prisma rezultatului şi consolidărilor politice, aş spune mai degrabă, salvărilor politice. (...) Aceiaşi oameni care cu nouă luni în urmă au lăsat un prăpăd îndrăznesc acum să dea lecţii de bună guvernare, ceea ce arată o neadecvare la realitate. (...) Oamenii poate tind să uite ce s-a întâmplat şi o mică împrospătare a memoriei nu strică. Aceşti oameni ne-au lăsat cu un deficit de 4,6% în condiţiile în care nu au avut nicio problemă, ne-au lăsat cu stocuri zero în sănătate, cu datorii uriaşe, cu infrastructură la pământ şi cu servicii publice încremenite de pe vremea lui Iliescu”, a adăugat Turcan.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Ea a adăugat că aşteaptă ca PSD să dea dovadă „măcar un pic de responsabilitate” în ceea ce priveşte problemele ţării.

"Nu doar că nu au avut o minimă responsabilitate şi o minimă solidaritate şi nu au oferit soluţii alternative, dar parcă s-au aliat cu COVID împotriva românilor”, a mai afirmat vicepremierul.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri pe Facebook că moţiunea de cenzură va fi votată într-un plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.