Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Raluca Turcan prezintă date scandaloase: 'Avem zone cu 10 angajați la 16 pensionari'

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vrea să stabilizeze sistemul de pensii din România. Oficialul guvernamental susține că raportul angajați-pensionari diferă în țara noastră în funcție de zonă și de nivelul de dezvoltare.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Anul acesta subvenția a fost de 17 miliarde de lei pentru pensii. Considerăm că e optim să stabilizăm sistemul de pensii. Sunt aproximativ 5 milioane de pensii. În mai puțin de două săptămâni avem 200.000 de dosare evaluate. Asta înseamnă că într-un an și jumătate vom eavea aproximativ 5 mil de dosare recalculate. [...] Luăm în calcul mai mulți factori de recalculare a pensiilor.

E foarte greu de spus când o să plătim pensii doar din fondul de pensii. Avem 17 miliarde deficit. Lucrul acesta nu poate fi stabilit mai degrabă de câțiva ani. Depinde foarte mult cum ne mișcăm cu economia. Dacă economia merge bine și facem locuri de muncă mai bine plătite și contribuții mai mari, atunci o să ajungem să plătim pensiile din fondul de pensii.

În momentul de față avem 10 angajați la 9 pensionari. Avem zone ale țării unde există 10 angajați la 4 pensionari (pentru că economia este puternică) și zone cu 10 angajați la 16 pensionari”, a spus Raluca Turcan la Digi24.

„Haideţi să vă mai spus un lucru: în sistemul de pensii publice, avem pensiile din sistemul public şi pensiile speciale, foarte multă lume s-a uitat pe pensiile speciale şi acolo am şi dat un exemplu, cea mai mare pensie specială este undeva la nivelul 79.000 de lei. Vreau să ştiţi că şi în sistemul de pensii publice cea mai mare pensie e aproximativ 39.000 de lei. În sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a conchis Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.