Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rareș Bogdan le răspunde celor din UDMR: 'Peste articolul 1 din Constituţie nu voi trece eu, votul meu, şi sunt convins că şi al colegilor mei, niciodată'

Facebook
rares bogdan

Candidatul PNL pe prima poziţie pentru europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că timp de 24 de ani toate guvernele României au fost construite în jurul UDMR, iar unii lideri ai acestei formaţiuni i-au abandonat pe locuitorii din Covasna şi Harghita.

"Cu respect maxim vă spun că toate guvernele României au fost construite în jurul UDMR. UDMR a fost la putere timp de 24 de ani, în afara Patrulaterului Roşu şi a încă două-trei momente, au fost la putere (...) Cei de acolo trebuie să se uite extrem de bine, şi Consiliul Naţional Secuiesc, la liderii UDMR care au fost în guvern. Pentru că nu eu am fost ministru nici la Mediu, nici la Lucrări Publice, ci domnul Borbely Laszlo. De asemenea, domnul Korodi a fost ministru, nu Rareş Bogdan, ca să poată să reproşeze că nu a trimis bani. Aici e o problemă de bătălie pe care aceşti lideri ar trebui să o dea pentru comunităţile lor. Aici e vorba de modul în care aceşti oameni ar trebui să se bată pentru a creşte nivelul de trai şi de atragere a banilor atât de la Bucureşti, cât şi a banilor europeni, pentru comunităţile lor. Au abandonat propriile comunităţi (...) Exact ce se întâmplă, ce face Dragnea cu cei din Teleorman, sau din Giurgiu, sau din Buzău, sau Mitică Buzatu cu cei din Vaslui, fac unii lideri ai UDMR cu cei din Covasna şi din Harghita. Îşi bat joc de proprii lor conaţionali", a spus candidatul PNL.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

El a adăugat că România este un exemplu de toleranţă etnică şi religioasă la nivel european, dacă va ajunge în Parlamentul European nu va susţine iniţiativele cetăţeneşti la nivel european înaintate de UDMR şi Consiliul Naţional Secuiesc, întrucât "enclavizările nu au dus decât la sărăcie şi la izolare".

"Voi vota împotrivă, clar, total (...) Noi avem o chestiune care contează mai mult decât orice regulament. El se numeşte articolul 1 din Constituţia României. Aceşti domni trebuie să-şi tatueze, dacă vor, pe mână dacă nu-l ţin minte, articolul 1 din Constituţia României. Peste articolul 1 din Constituţia României nu voi trece eu, votul meu, şi sunt convins că şi al colegilor mei, niciodată. Şi s-a mai dovedit ceva: nicăieri în lume, dar nicăieri în lume enclavizările nu au dus decât la sărăcie şi la izolare. Dacă cineva îşi închipuie că cu asta vor câştiga ceva, niciodată. E bine, din contră, să deschizi cât mai mult mintea copilului, a tânărului spre învăţarea de cât mai multe limbi străine, spre a vedea cât mai multe lucruri, în niciun caz pentru a te izola. Pentru că România este campioană la respectarea drepturilor minorităţilor. Uitaţi-vă cât de ciudată e lumea, să acuzi lucruri absolut ireale, în momentul în care tu ai la conducerea ţării un om care e dublu minoritar. Vă daţi seama cât de tolerantă şi de deschisă, cât de europeană este această naţiune, încât să aleagă un lutheran, o religie minoritară, şi un etnic german la conducerea unei ţări, asta înseamnă spiritul european veritabil, tolerant, deschis al acestui popor", a afirmat Rareş Bogdan.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Candidatul liberal a mai susţinut că toate aceste iniţiative ale organizaţiile maghiare din Transilvania sunt doar "ambiţiile unor politicieni care încearcă să manipuleze şi să-şi bată joc de buna credinţă a unor oameni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.