Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rareș Bogdan: PSD are o negociere ascunsă pentru răsturnarea guvernului și au nevoie de voturile UDMR

Inquam Photos / Octav Ganea
Rares Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat joi, într-o discuție online, pe tema legii autonomiei Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în Camera Deputaților și respinsă ulterior definitiv în Senat:

  • „Marcel Ciolacu din 23 aprilie stia. De ce a trecut asta? Pentru ca au o negociere cu Viktor Orban. Doi, au o negociere ascunsa pentru rasturnarea guvernului liberal undeva in iunie sau septembrie, foarte probabil in iunie si au nevoie de voturile UDMR
  • Poate au intervenit (serviciile secrete). Ce stiu eu este ca Presedintele a iesit extrem de ferm, a actionat cu cea mai mare duritate din cele doua mandate ale sale. In cei aproape 6 ani de mandat niciodata nu l-am vazut pe Klaus Iohanis atat de radical si de dur impotriva unei actiuni a PSD. Niciodata. Asta inseamna ca avea inforamti. Sunt convins ca presedintele va veni cu informatii suplimentare.
  • Cred ca avem servicii secrete pentru ca daca nu am fi avut servicii secrete, presedintele nu ar fi avut informatii, ma gandesc, nu? Ca nu le-o fi luat din somn, le-o fi luat din rapoartele pe care le primeste despre starea natiunii si din rapoartele pe care le primeste zilnic”, a spus Rareș Bogdan”

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”. Președintele și-a început declarația salutând în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD”.

Apoi, Iohannis a spus „Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Potrivit președintelui, în timp ce autoritățile se luptă cu pandemia, PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.

„Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat Iohannis, adăugând că atât timp cât va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

Un proiect de lege care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților și a fost respins de urgență, joi, la Senat, for decizional în acest caz.

Vezi si: EXPLODEAZĂ PSD - Viorica Dăncilă: S-a pornit un tăvălug care va crește. Marcele, înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.