Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Râsete în plenul Parlamentului Moldovei la demisia lui Dodon

captura Facebook
Igor Dodon

Igor Dodon nu mai este deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din ziua de joi, 28 octombrie curent, odată cu constatarea vacanței mandatului la solicitarea sa.

Majoritatea deputaților au votat pentru, însă deputatul PAS, I. Babici, a fost împotrivă. Mai mult, votul în plen s-a lăsat cu râsete, transmite presa din Republica Moldova.

După ce a fost prezentată solicitarea din partea lui Igor Dodon, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a supus-o votului. Nu înainte ca deputatul PAS, Dumitru Alaiba, să facă glume pe seama „vacanței mandatului”.

„Despre vacanță. Unde? Pe Athos? În Bahamas?”, a întrebat acesta.

Igor Grosu i-a explicat că o astfel de informație nu se deține în nota informativă prezentată pe subiect.

„Verificați dacă toate covoarele-s pe loc și toate cărțile din birou”, a continuat Dumitru Alaiba.

Glume s-au făcut și pe seama faptului că un deputat PAS – I. Babici – a votat împotriva vacanței mandatului.

„Cuiva o să-i lipsească. Dacă ceva, o să organizăm vreo vizită pentru ca să vă puteți vedea. Sau puteți să comunicați prin porumbel”, a conchis Igor Grosu.

Amintim că Igor Dodon a anunțat, într-o conferință de presă, că renunță la mandatul de deputat, iar a doua zi, pe data de 19 octombrie curent, acesta a și depus în scris solicitarea în adresa Parlamentului.

„Eu consider că pot fi mult mai eficient și de ajutor cetățenilor și agenților economici în afara Parlamentului. Colegii mei din PSRM se vor ocupa de activitatea legislativă, eu însă am de gând să fiu mult mai activ în comunicarea cu cetățenii și să promovez mesajele Partidului Socialiștilor.

Lucrul de parlamentar eu îl schimb pe un lucru mai dinamic alături de popor, producătorii autohtoni și cu asta am de gând să mă ocup în următorii ani”, declarase atunci Dodon.

Igor Dodon a intrat în Parlament în urma rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

BCS a obținut 32 de mandate, pe când PAS – 63, ceea ce înseamnă că au obținut majoritate parlamentară. Totodată, Partidul „Șor” a intrat în Parlament cu 6 mandate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.