Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Realitatea este CUMPLITĂ în Beirut, confirmă serviciile de securitate libaneze: Sunt sute de morți și răniți

NYT
Beirut explozie

Exploziile puternice care au zguduit marţi portul din Beirut au făcut ''morţi şi răniţi'', a informat agenţia naţională de informaţii, relatează AFP.

La rândul său, Georges Kettaneh, preşedintele Crucii Roşii libaneze, a făcut referire la ''sute de răniţi'', într-o declaraţie pentru televiziunea libaneză LBC. "Suntem copleşiţi de apeluri telefonice", a precizat el, scrie agerpres.ro.

Televiziunea libaneză Al Mayadeen relatează că sunt sute de răniţi.

Exploziile violente care au zguduit marţi zona portului din Beirut ar fi putut fi cauzate de ''materiale explozive'' confiscate şi stocate într-un depozit de ''ani de zile'' a declarat marţi un responsabil din domeniul securităţii, relatează AFP.

"Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate de ani de zile şi s-ar părea că ar fi vorba de materiale foarte explozive", a declarat directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim, care s-a deplasat în zonă. "Serviciile în cauză efectuează ancheta în acest caz, vor spune care este natura incidentului", a adăugat el.

Preşedintele libanez, Michel Aoun, a convocat marţi seară o ''reuniune de urgenţă'' a Consiliului Suprem de Apărare, după exploziile violente care au zguduit zona portului din Beirut, a anunţat biroul preşedintelui, relatează AFP.

La rândul său, premierul Hassan Diab a decretat miercuri zi de doliu naţional ''pentru victimele exploziei din portul Beirut''.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’ .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.