Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rectificarea bugetară se 'naște' greu - Ședința de Guvern a început cu o întârziere de peste o oră

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Ședința de de Guvern pentru rectificarea bugetară și pentru prelungirea stării de alertă, anunțată pentru ora 17.00, a început la ora 18.20. Este cea mai importantă ședință de Guvern din ultima perioadă, putând fi în același timp și ultima, având în vedere că săptămâna viitoare se va vota o moțiune de cenzură în Parlament.

Modificările ce trebuie aduse proiectului de rectificare bugetară, astfel încât acesta să poată fi pus în aplicare, vor fi analizate, vineri, în ședința de Guvern.

Ministerul Transporturilor va avea un buget record după rectificarea bugetară, pentru realizarea proiectelor de investiții în infrastructură, iar cel mai mare buget îl va avea Ministerul Muncii, a spus, joi, ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a declarat că suma cheltuită pentru investiții pe primele 7 luni ale acestui an este de 20 de miliarde de lei.

„Bugetul pentru Ministerul Transporturilor în 2020 este unul record, cel mai mare buget pentru investiții alocat de Guvernul României”, a spus Cîțu.

La Ministerul Sănătății, față de bugetul inițial, sumele alocate au crescut cu 45%, bani din care se asigură decontarea concediilor medicale, medicamente, echipamente sanitare, sporuri pentru medici.

În ceea ce privește Educația, ministrul Transporturilor a dat asigurări că se va asigura buna desfășurare a învățământului până la sfârșitul anului.

„Ministerul Muncii are cel mai mare buget de la începutul anului, sumele alocate în plus ajung cu această rectificare la aproape 10 miliarde de lei. Plătim la timp pensii, salarii și ajutoare sociale”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că pensiile vor crește în 2020, iar valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare sumă care a fost vreodată.

Alte sume în plus la rectificare vor merge pentru organizarea alegerilor locale dar și pentru autoritățile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.