Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Redactorul șef de la cel mai mare ziar din Germania își cere scuze pentru politica editorială alarmistă din pandemie: 'Vă cerem să ne iertați'

În aprilie 2020, cel mai mare ziar din Germania, BILD, a condamnat China pentru că a pus în pericol lumea și pentru că este „cel mai mare export de coronavirus din lume”. Cu toate acestea, ziarul, care are în prezent un tiraj de aproximativ 1,24 milioane de exemplare zilnic, a emis scuze pentru acoperirea pandemiei Covid-19 în ultimele luni, arată redactorul-șef al publicației în articolul său din Bild.

Ziarul a lansat un videoclip de 5 minute în care redactor-șef Julian Reichelt și-a cerut scuze pentru acoperirea pandemiei, care a fost „ca otrava” și „te-a făcut să te simți ca și cum ai fi fost un pericol de moarte pentru societate. ”

În videoclip, Julian Reichelt a spus: „Pentru milioanele de copii din această țară pentru care societatea noastră este responsabilă, vreau să exprim aici ceea ce nici guvernul nostru, nici cancelarul nostru nu îndrăznesc să vă spună. Vă cerem să ne iertați.

Iartă-ne pentru această politică care, timp de un an și jumătate, te-a făcut victimă ale violenței, neglijării, izolării și singurătății.”

Reichelt și-a cerut scuze pentru acoperirea BILD și a îndemnat telespectatorii „să nu creadă această minciună”, referindu-se la modul în care guvernul și mass-media au prezentat coronavirusul printr-o propagandă constantă de îngrozire.

„Ne-am convins copiii că vor ucide bunica dacă vor îndrăzni să fie ceea ce sunt, copii. Sau dacă și-au întâlnit prietenii. Nimic din toate acestea nu a fost dovedit științific.

Când un stat fură drepturile unui copil, trebuie să demonstreze că, prin aceasta, îl protejează împotriva pericolului concret și iminent. Această dovadă nu a fost furnizată niciodată. A fost înlocuit de propagandă care prezintă copilul ca vector al pandemiei.

Cei care au vrut să contrazică această propagandă nu au fost niciodată invitați la masa de experți.”

Reichelt a declarat că guvernul german ar trebui să introducă o politică de deschidere a școlilor și a sălilor de sport, mai degrabă decât a secțiilor de votare, altfel „vor avea pe conștiință și vor lăsa în cărțile de istorie, o multitudine de suflete nevinovate”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.