Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Regiunea italiană Puglia, afectată din nou de incendii de vegetaţie

stirileprotv.ro
incendiu flacari foc

Nu doar insula mediteraneeană Sicilia se confruntă cu incendii de vegetaţie, ci şi regiunea Apulia (denumită Puglia în italiană), situată în sudul Italiei, la Marea Adriatică, este afectată din nou de incendii forestiere şi de vegetaţie, informează DPA.

În provincia Lecce, din peninsula Salento, supranumită ''tocul'' Italiei, un incendiu a ajuns la mai multe locuinţe joi seară şi ameninţa să se apropie de coastă, scrie Agerpres.

Mai multe locuinţe de vacanţă au trebuit evacuate. În înregistrările care au circulat pe reţelele de socializare, oamenii fug din calea flăcărilor care ameninţă plaja oraşului Ugento.

Departamentul de pompieri a reuşit să aducă sub control cele mai grave focare din Ugento în cadrul unei operaţiuni de durată desfăşurată pe parcursul nopţii, a declarat la televiziunea italiană departamentul de pompieri, adăugând că situaţia s-a mai domolit.

În Apulia, o fermă a fost afectată de incendii şi mulţi măslini au fost distruşi.

De duminica trecută, pompierii care deservesc sudul Italiei - Sicilia, Sardinia, Apulia şi Calabria - au fost mobilizaţi pentru peste 3.200 de operaţiuni, a adăugat brigada de pompieri.

Între timp, pompierii au continuat să se lupte cu flăcările în Sicilia, unde este afectată în special zona de nord, în jurul capitalei Palermo. Cu toate acestea, situaţia nu mai este la fel de critică ca în ultimele zile, au precizat aceştia. Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile care fac ravagii de la finalul săptămânii trecute.

Departamentul pentru protecţie civilă crede că mare parte din incendii au fost provocate de un comportament neglijent sau chiar deliberat. Asociaţia agricolă Coldiretti estimează că şase din zece incendii au fost cauzate deliberat. Seceta care a urmat perioadei de caniculă a favorizat răspândirea rapidă a flăcărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.