Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | România ar putea primi refugiați din Afganistan. Premierul anunță că avionul care aduce românii în țară va lua la bord și alți cetățeni

aeroportul din Kabul, Afganistan

Premierul Florin Cîțu anunță că la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării de săptămâna viitoare se va discuta și despre posibilitatea ca România să primească refugiați din Afganistan. Deocamdată, este sigur doar faptul că în aeronava trimisă pentru a aduce cetățenii români din Afganistan se vor afla și cetățeni afgani.

„Ieri, după apelul de luni, au fost 8 persoane care au contactat ambasada din Pakistan. Nu am datele de aseară, dacă au mai existat cetățeni care să fi contactat ambasada.

Avem o discuție în CSAT săptămâna viitoare pentru a lua astfel de decizii (primirea de refugiați, n.r.). Pot să vă spun că avionul nostru va lua și alți cetățeni din Afganistan”, a declarat Cîțu.

Premierul nu a dorit să ofere informații despre numărul colaboratorilor afgani pe care România i-a avut la Kabul. „Avem această situație la MApN, este în lucru. Sunt informații care nu pot să le dau publice”, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu a mai explicat că deocamdată nu există o discuție despre cote de refugiați afgani pentru țările UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.