Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - România intervine în țările care se confruntă cu incendii: peste 100 de pompieri merg în Grecia sau Turcia

Raed Arafat

România intervine în țările afectate de incendii. Vorbim de țări precum Turcia, Grecia sau Macedonia de Nord și altele. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat.

„Urmează să trimitem un ajutor în Grecia pentru incendii. E un moment greu pentru multe țări. Noi am înaintat oferte de ajutor, dar depinde ce se acceptă. Noi am înaintat o propunere de a da un modul, cu 112 pompieri, mai multe echipamente și mașini.

IGSU deja a alertat acest modul și oamenii se pregătesc. Oamenii se mobilizează și de mâine deja pleacă în Grecia”, a spus Raed Arafat.

Concret România trimite vineri în Grecia un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne și un centru de comandă.

„Mai multe țări au solicitat sprijin - Turcia, Italia, Frața, Albania, Grecia. Toată Europa încearcă să ajute. Vorbesc de incendiile de pădure. Noi am înaintat oferte de sprijin aerian și terestru. Aici depinde ce acceptă țările care sunt afectate. Azi, după discuții cu colegii de la Protecția civilă elenă și Protecția civilă europeană, am înaintat o propunere de un modul de la IGSU, care va include 112 pompieri, 23 autospeciale, din care șase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, un generator de mare putere, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenție, patru microbuze”, spune Raed Arafat.

El a precizat că IGSU a prealertat modului.

„După ce a venit acceptul s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. (...) Propunerea este pentru asistență de zece zile, cu posibilitate de prelungire. (...) Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”, adaugă Arafat.

Este vorba o asistență de zece zile cu posibilitate de prelungire. Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.