Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | România își respectă colaboratorii - 139 de afgani au ajuns în țară, evacuați din Afganistan de celula de criză

Inquam Photos / George Calin
afgani refugiati romania colaboratori

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, joi seară, că 139 de cetăţeni afgani, colaboratori ai trupelor române, au ajuns cu bine în România cu o aeronavă TAROM. Cetăţenii au fost evacuaţi din Afganistan în urma demersurilor Celulei de criză interinstituţionale convocate la data de 13 august.

„Tocmai a ajuns în România cea mai mare parte a cetăţenilor afgani, a afganilor noştri, care au fost evacuaţi de România din Afganistan. Aţi asistat la încheierea cu succes a celei mai ample operaţiuni de extragere din Afganistan în cadrul căreia am reuşit aducerea la Bucureşti a 139 de cetăţeni aflaţi sub protecţia României dintre cei 156 care au fost evacuaţi de către celula de criză”, a afirmat, joi seară, Bogdan Aurescu, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că este vorba despre foşti colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, precum şi alte categorii vulnerabile: jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora

„Alţi 17 cetăţeni sprijiniţi de România şi care au primit asistenţă din partea României au optat să continue călătoria prin alte mijloace către destinaţia lor finală, România”, precizat Aurescu, explicând că cetăţenii afgani vor ajunge în zilele următoare în ţară.

Aurescu a precizat că, de asemenea, au ajuns în România 49 de cetăţeni români care au dorit să fie evacuaţi din Afganistan, 7 cetăţeni străini, din state partenere ale României.

„Au fost misiuni extrem de complicate, intense, inclusiv la nivel uman, emoţional, pentru că Afganistanul este scena unor drame umane greu de imaginat”, a mai afirmat Aurescu.

Acesta precizează că activitatea celulei de criză va continua în perioada următoare.

De asemenea, Aurescu a explicat că în Afganistan mai sunt 8 cetăţeni români, dar care nu au dorit până acum să fie evacuaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.