Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO România va participa la testarea unui medicament pentru COVID-19: Anunț OFICIAL făcut de Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie

www.europafm.ro
rafila

Președintele Societății de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a declarat, luni seară, la TVR, că România va participa, alături de alte state, la testarea unui nou medicament ce poate fi folosit în tratamentul infecţiei cu coronavirus.

"Acest studiu ar putea să înceapă în câteva săptămâni, la Institutul Matei Balş din Capitală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a dat acordul pentru începerea acestui studiu, iar dacă rezultatul va fi cel scontat, am putea avea un medicament în câteva luni.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Medicamentul realizat de o companie americană va fi folosit într-una din cele 4 scheme de tratament aprobate de OMS, tocmai pentru a putea observa dacă tratamentul inovator este cel mai bun rezultat comparativ cu celelalte.

Mai sunt o serie de alte țări care participă. Croația, cred că Lituania, Italia e posibil să fie. Sunt rezultate pentru acest medicament pentru că au fost alte faze ale studiilor clinice făcute anterior, pe mai puțini subiecți. În momentul de față este unul pe scară largă, care o să se facă pe mii de pacienți, iar atunci și rezultatele sunt mai concludente din punct de vedere al siguranței și eficacității medicamentului”, a spus Alexandru Rafila, la TVR.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.