Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Românii din Italia spun că nu vin în țară, de Paște: 'Mai bine în Italia, decât în carantină'

Inquam Photos / Octav Ganea
otopeni coronavirus aeroport epidemie gripa

Românii din Italia spun că nu vor veni în țară de Paște, de teama coronavirusului, pentru a nu sta în carantină în România. Ei țin, astfel, seama de avertismentul medicului Adrian Streinu Cercel, şeful Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, anunță MEDIAFAX.

Irinel Pop studiază Dreptul în Italia şi, spre deosebire de alţi ani, nu va reveni în ţară pentru a sărbători Paştele alături de familie şi prieteni.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

„Stau în regiunea Emilia Romania, o regiune care este situată sub principalele focare de coronavirus. (...) Nu voi veni în România pentru că nu doresc să stau 14 zile în carantină”, spune Irinel Pop.

Irinel e unul dintre cei peste un milion de români din Italia şi la fel ca restul oamenilor care trăiesc în Peninsulă, trebuie să respecte în această perioadă nişte reguli dure, care depăşesc normele elementare de igienă. Anunţul a fost făcut chiar de premier.

„Trebuie să ne spălam pe mâini mai mult. Dacă strănutăm sau tușim, să o facem într-un șervețel sau în zona cotului. (...) Să menținem un metru distanță la contactele sociale. Să evităm îmbrățișările, strângerile de mână și locurile aglomerate”, a spus Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei.

Elevii sunt în vacanţă forţată, cinematografele şi restaurantele au fost închise, iar evenimentele sportive se desfăşoară fără spectatori.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

„E pustiu, suntem departe de o viaţă normală. (...) Peste tot avem afişe cu – nu vă pupaţi, nu vă îmbrăţişaţi”, a spus Gabriela Colceru, o româncă stabilită în Italia.

Până acum, coronavirusul a făcut 148 de morţi în Italia. Printre cele aproape 3.300 de persoane infectate sunt şi trei români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.