Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Ronaldo, puiul vedetă al Rezervaţiei de Zimbri Slivuţ-Haţeg

captură video
zimbri

Un pui de zimbru, născut în urmă cu o săptămână, este noua vedetă a Rezervaţiei de Zimbri Slivuţ - Haţeg, micul animal fiind botezat Ronaldo, după cum cere tradiţia locului ca numele fiecărui zimbru de acolo să înceapă cu particula "Ro", a informat Direcţia Silvică Hunedoara.

"Nu are talent la fotbal ca şi tizul său Ronaldo, dar este deja vedetă. Îndrăgit de toţi cei care îl văd şi îngrijit cu drag de mămica lui, puiul Ronaldo îşi trăieşte liniştit copilăria în mijlocul turmei de zimbri din Rezervaţia de Zimbri Slivuţ - Haţeg. Rezervaţia este administrată de Ocolul Silvic Retezat, din cadrul Direcţiei Silvice Hunedoara", se arată, marţi, pe pagina de socializare a instituţiei.

Potrivit sursei citate, puiul, care s-a născut în urmă cu şapte zile, stă nedezlipit de mama sa, care este foarte protectoare.

Rezervaţia de Zimbri Slivuţ-Haţeg a fost înfiinţată de silvicultori în anul 1958, când a fost adusă în România prima pereche de zimbri din Polonia. Evenimentul a avut loc la două secole de la momentul dispariţiei zimbrilor din ţara noastră. Cinci ani mai târziu, la Haţeg a fost adusă o nouă pereche de zimbri, iar în 1966, prin înmulţire, rezervaţia număra opt exemplare, potrivit Agerpres.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge până la 920 de kilograme, iar femelele până la 320-640 kilograme.

Conform silvicultorilor, masculii sunt solitari, iar femelele trăiesc în turme, alături de pui, până când aceştia ajung la maturitate.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri la Haţeg, Bucşani şi Vânători Neamţ, cu un efectiv de peste o sută de exemplare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.