Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Rusia vorbește despre atacare țărilor NATO: ce ar stârni o posibilă invazie

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Planurile Rusiei nu includ lovituri împotriva țărilor membre NATO sau invadarea teritoriilor acestora, dacă nu este obligată să facă acest lucru, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

„Nu vrem să ne gândim la asta”, a spus el într-un interviu acordat canalului american de televiziune PBS, ca răspuns la o întrebare despre dacă o astfel de situație ar putea apărea. Peskov a precizat că „dacă acest lucru nu se face în condițiile reciprocității”, adică dacă „nu ne obligă să facem acest lucru”.

El a descris formarea forțelor NATO la granițele Rusiei drept îngrijorătoare, în ciuda numeroaselor avertismente ale Rusiei cu privire la preocupările sale. Același lucru este valabil și pentru perspectivele aderării Ucrainei la bloc. În același timp, a continuat oficialul rus, alianța a continuat să facă acest lucru „cu zâmbet și treptat” chiar înainte de începerea „operațiunii speciale ruse în Ucraina, amenințănd securitatea Federației Ruse”.

NATO, potrivit lui Peskov, „nu este o mașină de cooperare și securitate, ci o mașină de confruntare”.

El a spus că Rusia se află în prezent într-o situație echivalentă cu războiul, dacă țineți cont de economia și comerțul mondial, și este nevoită să se adapteze la o astfel de situație. „Aceste condiții (...) ne sunt ostile. Simțim că suntem în război", a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus, explicând că acesta este rezultatul acțiunilor Occidentului împotriva Rusiei, care poartă un "război pentru comerț și economie."

Vezi și: 'Vocea' lui Vladimir Putin anunță momentul în care Rusia va folosi arma nucleară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.