Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - S-a inaugurat o plajă nouă: are nisipul cel mai fin de pe tot litoralul românesc

plaja

Litoralul românesc este într-o permamentă schimbare, iar ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, anunță inaugurarea unei plaje noi la Eforie Sud. Noua plajă are 23 de hectare și nisipul cel mai fin de pe întreg litoralul românesc. Această plajă va fi dată în folosință în această vară.

Noua plajă are aproape șase kilometri lungime și peste o sută de metri lățime. Pentru realizarea ei s-au folosit peste trei milioane de metri cubi de nisip extrași din largul mării.

”Sunt gata lucrările pentru Lotul 4 - Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Scopul proiectului este adaptarea la schimbările climatice, protejarea țărmului de eroziune, revigorarea ecosistemului marin, protejarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a litoralului românesc.

La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig. Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință. Asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie.

Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, lucrurile avansează așa cum trebuie. După refacerea plajelor, ele vor fi date în folosință, închiriate, iar oamenii se vor putea bucura de ele.

Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală. Pe parcursul zilei voi avea întâlniri atât cu instituțiile deconcentrate din #MMAP, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism cu care mă voi consulta pe acest subiect.”, a spus Mircea Fechet.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.