Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Şase morți şi peste 350.000 de persoane sunt afectate de ploile torenţiale şi cenuşa de la vulcanul Sangay

EPA
vulcan Sangay

Şase persoane au murit şi aproximativ 350.000 sunt afectate în Ecuador de inundaţiile provocate de ploile sezoniere, precum şi de căderile de cenuşă emisă de vulcanul Sangay, a anunţat sâmbătă departamentul de gestionare a riscurilor (SNGRE).

"Susţinem populaţia afectată de căderea de cenuşă din Sangay şi de inundaţiile din toată ţara", a scris, pe Twitter, preşedintele ecuatorian Lenin Moreno, anunţând o restructurare a "împrumuturilor agricole" şi trimiţând echipe pentru a-i ajuta pe ţărani, relatează AFP.

Citește și: Radu Tudor rupe tăcerea cu privire la numirea de către PNL la șefia TVR: ‘Au fost discuții cu unii lideri liberali’

Inundaţiile au distrus aproximativ 16.320 de hectare în mai multe regiuni de coastă şi andine de la începutul sezonului ploios la 1 februarie, afectând aproape 18.000 de persoane, potrivit site-ului serviciului de gestionare a riscurilor, scrie agerpres.ro.

În plus, cenuşa vulcanică din Sangay, situat la 200 km sud de Quito, a distrus aproximativ 43.000 de hectare de culturi şi a afectat aproximativ 330.000 de persoane, adaugă site-ul, menţionând că sâmbătă nu a fost înregistrată nicio cădere de cenuşă vulcanică.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘România lui Florin Cîțu e o Românie ruptă din Rai. Este unul dintre cei mai slabi oameni politici din istoria postdecembristă’

Sangay, cu conul său acoperit de zăpadă atingând o altitudine de 5.230 metri, este unul dintre numeroşii vulcani activi din Ecuador, cum ar fi Tungurahua şi Cotopaxi, ambii la sud de Quito. Este considerat a fi în activitate eruptivă constantă din 1628, potrivit Institutului Geofizic. Actuala fază eruptivă a început în mai 2019.

Aeroportul Internaţional Guayaquil (sud-vest) şi-a reluat operaţiunile duminica trecută după ce a trebuit să închidă săptămâna precedentă din cauza emisiilor de cenuşă din Sangay.

Citește și: Dosarul morții actorului Bogdan Stanoevici, deschis la cererea Dianei Șoșoacă, a fost clasat de magistrați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.