Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Scandal în Italia: Zeci de ofițeri de poliție suspendați după ce au umilit și bătut deţinuţii în puşcărie

captură YouTube
italia penitenciar

Este scandal în Italia, iar ministrul Justiţiei a suspendat 52 de ofiţeri care băteau deţinuţi în puşcărie. Imaginile filmate în în penitenciarul Santa Maria Capua Vetere în 6 aprilie au apărut în spațiul public și au ultragiat societatea italiană.

Mai mulţi deţinuţi din penitenciarul italian Santa Maria Capua Vetere au fost abuzaţi fizic şi umiliţi de către gardienii care ar fi trebuit să-i păzească,  potrivit mediafax.ro.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale închisorii au făcut înconjurul Italiei şi au scandalizat opinia publică.

Ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, a înaintat un raport către forţele de poliţie abilitate pentru a deschide o anchetă în acest caz.

În total, 52 de gardieni ai închisorii au fost suspendaţi din funcţie până la finalizarea anchetei, relatează Corriere della Sera.

„Dincolo de acele ziduri înalte care înconjoară închisorile există o autoritate în persoana statului. Drepturile omului nu încetează când acesta este privat de libertate. Iar acest lucru nu poate fi încălcat de angajaţii penitenciarului, care sunt delegaţi să supravegheze la buna organizare a locului”, a declarat Ministrul de Justiţie, Marta Cartabia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.