Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO SCANDAL URIAȘ la ședința Consiliului General București: Nicușor Dan și alți parlamentari USR au ajuns la jigniri și îmbrânciri cu viceprimarul și poliția

Câţiva parlamentari USR, printre care şi Nicuşor Dan, au vrut să participe joi la şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti, pentru a prezenta proiectul de lege depus la Senat, prin care deputaţii şi senatorii să aibă dreptul să participe la şedinţele de consiliu şi să iniţieze hotărâri, iar dacă acest drept este îngrădit, să fie considerată contravenţie. Preşedintele de şedinţă, Orlando Culea, precum şi viceprimarul Aurelian Bădulescu, împreună cu Poliţia Locală, nu i-au lăsat să participe şi nici să facă declaraţii în sala de şedinţă, invocând regulamentul de Consiliu şi încercând să îi dea afară din sală.

La începutul şedinţei de consiliu a avut un schimb de replici între parlamentarii USR, preşedintele de şedinţă şi viceprimarul Bădulescu, cel din urmă aducând mai multe jigniri celor de la USR.

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

"Am venit aici ca să avem un dialog. E altceva când venim aici şi suntem făcuţi nesimţiţi şi ni se spune că ne-am mânjit de drept”, a spus unul dintre parlamentarii USR.

"Nu v-am făcut nesimţit, dacă vreţi, vă fac nesimţit”, a răspuns viceprimarul.

Citește și: Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

"Nu mă aşteptam să găsesc acest comportament” / ”Extraordinar. Am văzut că vorbiţi singur pe Youtube, vă las să vorbiţi singur şi acum. Poate vă bagă cineva în seamă. Cred că prin prezenţa mea v-am făcut destulă reclamă” / "Aş aprecia dacă nu m-aţi mai mângâia” / "Ştiţi că oamenii care ţin unii la alţii se mângâie. Dacă mă uit de la spate, cred că.. hm!”.

Preşedintele de şedinţă Orlando Culea le-a spus parlamentarilor USR "să termine circul” şi că pot rămâne în sală, însă doar să asiste la şedinţă, nu şi să ia cuvântul. Poliţia Locală a intervenit în timpul declaraţiilor pe care parlamentarii au încercat să le facă şi le-a cerut inclusiv jurnaliştilor să se oprească şi să se aşeze la locurile lor.

Citește și: Un gigant din România face concedieri în masă: Sute de oameni dați afară

Potrivit senatorului USR, George Dircă, este vorba despre un proiect depus la senat prin care parlamentarilor li se dă dreptul să participe la şedinţele de consiliu şi pot iniţia hotărâri.

"În baza acestor modificări, parlamentarii vor putea să iniţieze hotărâri de consiliu local în localităţile din circumscripţia pecare o reprezintă. O altă modificare foarte importană: în lege, la art. 52 spune că parlamentarii pot participa la şedinţe şi pot lua cuvântul. De cele mai multe ori acest drept este îngrădit, printr-un vot exprimat la începutul şedinţei, dacă persoanele prezenta pot să ia sau nu cuvântul. Legea se interpretează întotdeauna în sensul că ea produce efecte, nu în sensul în care nu producevefecte. Noi am introdus lucrul acesta ca pe un drept, iar îngrădirea acestui dreptreprezintă contravenţie, contravenţie care se sancţionează cu amendă de la 10.000-20.000 de lei”, a explicat George Dircă.

Citește și: Starbucks, în mijlocul unui scandal uriaș: De ce este acuzată compania

Proiectul de lege este înregistrat la Parlament, prima Cameră sesizată fiind Senatul. Proiectul este susţinut de parlamentari USR, PNL şi PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.