Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO REVOLTĂTOR O instituție a statului a cerut CENZURAREA celui mai apreciat tânăr ierarh al BOR: 'Eu nu fac pușcărie pentru nimic din ce voi spune'

basilica.ro
ps ignatie indoiala lui toma

Situație revoltătoare cu o instituție importantă a statului român și cel mai apreciat tânăr ierarh al Bisericii Ortodoxe Române! Instituția i-a cerut ierarhului să se auto-cenzureze pentru a-i publica o carte sub egida sa.

Episcopul Ignatie al Hușilor a dezvăluit, cu ocazia lansării volumului „Părintele Mina Dobzeu – Duhovnicul Hușilor. Documente (1946-2011)”, că i s-a cerut, de către o instituție, fără a o numi, să renunțe la o parte din cuvântul său introductiv de la carte pentru ca ea să apară sub egida respectivei instituții, dar pe banii Episcopiei Hușilor. Părintele Mina Dobzeu, un mărturisitor al credinței ortodoxe și în anii de temniță comunistă, este cel care l-a botezat pe părintele Nicolae Steinhardt.

Citește și: Informații STIRIPESURSE.RO: CNSAS este instituția care a îndrăznit să îl CENZUREZE pe episcopul Ignatie al Hușilor

”Povestea acestei cărți este una tristă, așa cum a fost și viața Părintelui. Tristă, nu atât, cel puțin la părintele, că a avut bucuria duhului, tristă în ceea ce privește vrăjmașii din afară, cei ai regimului comunist.

Să știți că nu ne-a fost foarte ușor să edităm această carte. Ne-am planificat să o edităm, punem la îndemâna doritorilor și a celor care vor să îl cunoască pe cel care l-a încreștinat, l-a botezat pe părintele Nicolae Steinhardt, am vrut să punem la îndemâna credincioșilor cartea aceasta anul trecut.

Ar fi trebuit să apară sub egida unei instituții a statului, însă am întâmpinat o dificultate majoră. Mi s-a cerut, la modul propriu, cel puțin în ceea ce mă privește pe mine, să renunț la un pasaj din cuvântul introductiv, ca după aceea să o putem publica. Adică, ”cenzurează-te, Părinte Episcop Ignatie, ca nu cumva să îi deranjezi pe unii și pe alții”.

Așa cum bine intuiți, nu am fost de acord, pentru că mi s-ar fi părut un act de lașitate, cel puțin din partea mea. Astăzi nu ne închide, nu mergi în pușcărie dacă ai curajul să te opui ideologiilor progresiste, mai degrabă regresiste, corectitudinii politice. Cel mult poți suporta linșajul mediatic al celor care sunt aliniați, afiliați acestei ideologii.

Prin urmare am zis că nu vream să publicăm sub egida acelei instituții și a trebuit să reluăm tot parcursul procedural de acces la documentele din arhivele Securității. Le mulțumesc foarte mult tuturor celor ce au fost implicați în acest proiect că au reluat, au reparcurs pașii pentru a ajunge în acest moment de bucurie.

M-am gândit, părintele Mina, pentru mărturisire, a făcut pușcărie. Eu nu fac pușcărie pentru nimic din ce voi spune despre aceste ideologii care, vedeți, vin cu impetuozitate și vor să ne alinieze gândirii lor.

Cu alte cuvinte, ni s-a cerut să publicăm o carte, dar cu extirparea, un termen elegant, mai degrabă cenzura, acestui pasaj. Părintele Mina ne-a ajutat să ajungem în acest moment.”, a relatat PS Ignatie.

Pasajul pe care instituția statului român ar fi dorit să nu apară în cartea dedicată părintelui Mina Dobzeu este acesta:

”Tragem nădejde vie că paginile acestei cărţi vor constitui o perfuzie de curaj în favoarea unei şi mai intense şi constante mărturisiri a valorilor tradiţionale pentru toţi cei care, la 30 de ani de la destrămarea cortinei întunericului moral al comunismului, (încă) opun rezistenţă totalitarismului neocomuniştilor contemporani, deghizaţi în predicatori ai corectitudinii politice; în predicatori ai toleranţei umanist-seculare, care, de fapt, răspândesc, cu sârg, discursul urii şi propun desfiinţarea diferenţelor naturale dintre oameni până la omogenitate; în predicatori ai detonării valorilor civilizaţiei creştine şi în predicatori ai ideologiei neomarxiste gender fluid, care instaurează idolatria şi supremaţia drepturilor de grup şi declanşează lupta de clase între sexe. (“Părintele Mina Dobzeu – Duhovnicul Huşilor. Documente (1946-2011)”, editura Horeb, 2021, p. 11).”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.