Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Schimb de focuri mortal între ofițerii KGB din Belarus și un presupus terorist: un bărbat a decedat

Un videoclip dramatic a surprins o împușcare mortală între forțele de securitate din Belarus și un bărbat despre care se raportează că este un lucrător IT la o companie americană de software, pe fondul unei represiuni violente asupra protestatarilor pro-democrație. Comitetul de securitate al statului din Belarus a declarat că unul dintre ofițerii săi KGB a fost ucis marți, când un bărbat în vârstă de 31 de ani - despre care susțineau că este „terorist” - a deschis focul asupra lor după ce a rezistat arestării în timpul unei percheziții la Minsk.

Bărbatul a fost ucis de împușcături de către forțele de securitate, a declarat serviciul de securitate KGB.

Opoziția pro-democrație din Belarus a identificat-o pe victimă ca fiind Andrei Zeltser, în vârstă de 31 de ani - un lucrător IT la EPAM Systems, o companie cu sediul în Pennsylvania. Un consilier superior al liderului opoziției în exil, Sviatlana Tsikhanouskaya, a susținut pe Twitter că Zeltser este un cetățean american care a sprijinit mișcarea democrației din Belarus. Ambasada SUA nu a confirmat dacă Zeltser era cetățean american.

Forțele loiale președintelui Alexander Lukashenko au declanșat o represiune împotriva protestelor încă de la alegerile disputate de anul trecut, care au dus la demonstrații în masă pe care dictatorul le-a anulat violent.

Lukașenko, care a fost la putere în fostul stat sovietic din 1994, i-a descris pe protestatari drept criminali și teroriști.

Represiunea a inclus percheziții în blocuri de apartamente unde forțele credeau că se ascundeau protestatarii.

Imagininile percheziției, care au fost difuzate la televiziunea de stat din Belarus, arată forțele de securitate în civil, care au dărâmat ușa unui apartament.

Un bărbat poate fi văzut trăgând asupra ofițerilor când intră în apartament, în timp ce o femeie se află în apropiere. Serviciul de securitate a declarat că soția bărbatului a fost arestată ulterior. „Ca răspuns la cererile legale ale ofițerilor de aplicare a legii, un rezident din Minsk, în vârstă de 31 de ani, a refuzat să deschidă ușa apartamentului și a fost închis în interiorul acestuia”, au declarat forțele de securitate într-un comunicat. „Având în vedere natura violenței folosite, rezistența armată a unui bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost lichidat cu foc.” Soacra lui Zeltser i-a spus presei locale Nasha Niva că nu este un terorist. „Nu pot spune sau gândi nimic. Sunt șocată, nu înțeleg ce se întâmplă ”, a spus ea. „Andrei este o persoană foarte bună, un ginere minunat.” Ea a adăugat: „Îl consider pe Andrei un terorist? Desigur că nu."

Vezi și: Alexander Lukașenko a găsit spioni ai Occidentului în fabricile de stat din Belarus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.