Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Se reconstruiește una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului: are o istorie și un farmec aparte

hotel ambasador

Multinaționala Julius Meinl Living anunță faptul că a finalizat achiziția celebrului Hotel Ambasador din București. Deschis în anul 1939, Hotel Ambasador este una dintre cele mai frumoase clădiri din București și una dintre cele mai selecte locații din țara noastră.

Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare sub numele de „The Julius Bucharest”. Operațiunile hoteliere au fost oprite, se arată în raportul financiar al companiei.

Achiziția a fost realizată în două etape, astfel că, în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziționat Ambasador SA, care deținea o jumătate din proprietate și care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziționat și cealaltă jumătate a proprietății, care era deținută separat.

Hotelul Ambasador a fost construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și a fost deschis în 1939. Operațiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în primii ani de comunism.

content-image

După ce vor fi obținute autorizațiile, reconstrucția și recondiționarea hotelului va dura aproximativ 2 ani.

„Suntem încântați că avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador într-unul dintre hotelurile de excepție din București, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii și cu cea mai rapidă creștere din Europa. Dorim să le mulțumim tuturor celor care au lucrat până acum cu noi la acest proiect și așteptăm cu entuziasm reamenajarea proprietății și apoi deschiderea acesteia”, spune Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living.

Istoria Hotelului Ambasador

Hotel Ambasador este un hotel de patru stele din București, situat pe Bulevardul Magheru. Clădirea de 13 etaje a fost proiectată de arhitectul Arghir Culina în stil Art Déco și hotelul a fost inaugurat la 4 mai 1939. Terenul aparținea lui Constantin S. Mihăescu, patronul „Garajelor Mihăescu”, iar construirea hotelului a necesitat demolarea clădirilor deja existente pe suprafața lui. Din ziarele vremii aflăm că hotelul are 300 de camere și este prevazut cu „cea mai modernă instalatie sanitară din Europa”

Cu o suprafață de 12.600 m2, Hotelul Ambasador este o clădire emblematică în stil Art Deco din București, situată pe principalul bulevard nord-sud al orașului. Proprietatea a fost construită cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și a fost deschisă în anul 1939. Operațiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în primii ani de comunism. Cu toate acestea, în 1958, operațiunile hoteliere au fost reluate și au continuat de atunci.

Cea mai emblematică proprietate a Julius Meinl Living este „The Julius Prague”. Acest hotel are o suprafață totală de 16.162m2 și dispune de 168 de camere și apartamente de lux, cu restaurant, cafenea, săli de ședință, spațiu de co-working și o sală de sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.