Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sorin Cîmpeanu răspunde la provocarea lansată de Alexandru Rafila: 'Toate aceste forme de educație sunt foarte importante pentru copiii noștri'

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, propune începerea demersului pentru sprijinirea introducerii în şcoli a Educaţiei pentru sănătate, el subliniind necesitatea începerii pregătirii profesorilor care vor susţine aceste cursuri. "Orele de Educaţie pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiţi pentru acest lucru. (...) Îl provocăm şi pe domnul ministru Cîmpeanu (al Educaţiei - n.r.), cu această ocazie, pentru că tot e 1 Iunie şi să fie 1 Iunie 2022 ziua când declanşăm, dacă vreţi, o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru introducerea Educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede, care trebuie făcută de cadre didactice ce sunt instruite în acest scop, în principiu profesori de biologie, diriginţi. Noi le punem la dispoziţie cât de curând o curriculă de pregătire. Trebuie să începem să formăm cadre didactice care vor, până la urmă trebuie să fie o chestiune care nu trebuie impusă, ei trebuie să dorească să facă acest lucru şi trebuie să aibă har (...) ca să poată să vă transmită cunoştinţele de care aveţi nevoie", a afirmat Alexandru Rafila.

Sorin Cîmpeanu a răspuns la provocarea lansată de colegul său de guvern și a anunțat că Educația pentru sănătate este între obiectivele Ministerului Educației, alături de celelalte tipuri de educație ce fac parte din trunchiul comun ”Educație pentru viață”.

”Educația pentru sănătate este un element esențial. Am spus că este o componentă a educației pentru viață. Și educația financiară este importantă pentru copii și tineri, și educația juridică, și educația alimentației raționale, și educația de mediu. Toate aceste forme de educație sunt foarte importante pentru copiii noștri și, începând cu septembrie 2023, vor fi module de educație la acea disciplină din trunchiul comun pe care o numim generic ”Educație pentru viață”. De atunci va fi generalizată componenta Educație pentru sănătate. ”, a spus Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.