Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ştafeta torţei olimpice a început la Marsilia. Fostul mare fotbalist francez Basile Boli, primul purtător al torţei

adexchanger.com
flacara olimpica

Ştafeta torţei olimpice a început, joi, la Marsilia, la emblematica bazilică Notre-Dame-de-la-Garde, unde legenda fotbalului din Marsilia, Basile Boli, a fost primul purtător. Torţa olimpică va ajunge la Paris pentru Jocurile Olimpice la 26 iulie, potrivit news.ro

Fostul internaţional francez, care a marcat unicul gol al victoriei lui Olympique de Marseille în finala Cupei Cluburilor Campionilor Europeni din 1993, a început ştafeta chiar sub celebra statuie aurită a "Bunei Mame", care veghează asupra celui de-al doilea oraş ca mărime din Franţa.

Îmbrăcat în alb ca toţi purtătorii, el a trecut apoi ştafeta, dând "sărutul torţei" lui Colette Cataldo, 83 de ani, o susţinătoare de lungă durată a OM, care a cântat "Allumer le feu", melodia lui Johnny Hallyday.

"Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice Paris 2024, le-a transmis: "Atenţie, ştafeta voastră va trece foarte repede, aşa că profitaţi din plin de ea!".

"Startul este important în sport", a adăugat el. "Am început bine... acum plecăm! Vom oferi aceste momente de sărbătoare şi emoţie în fiecare zi", cu 10.000 de purtători ai torţei în 400 de oraşe din Franţa până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

Alături de Paris, Marsilia este singurul oraş care va fi traversat de ştafetă pe parcursul unei zile întregi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.