Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| SUA confirmă cel mai NEGRU SCENARIU: 'O cantitate substanţială de echipament militar a căzut în mâinile talibanilor'

Yahoo News
Jake Sullivan

O ''cantitate substanţială'' de echipament militar american se află acum în mâinile talibanilor, a admis marţi Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP.

"O cantitate substanţială de arme a căzut în mâinile talibanilor şi, evident, nu credem că ni le vor înapoia de bună voie", a afirmat el în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, în răspuns la o întrebare privind echipamentele militare americane în Afganistan, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Ordin militar pentru talibanii din Afganistan: Să nu invadeze casele, să nu fure maşinile

Talibanii au difuzat acum două zile o înregistrare video în care defilau în jurul unor elicoptere americane modelul ''Black Hawk'' ale armatei afgane pe aeroportul din Kandahar (sud).

''Aceste ' Black Hawks' nu au fost date talibanilor. Au fost date forţelor afgane'' şi aceasta la cererea preşedintelui Ashraf Ghani, a precizat Jake Sullivan.

Citește și: VIDEO| China acuză că SUA lasă 'o mizerie de nedescris', după retragerea trupelor din Afganistan: 'Puterea SUA este de a distruge, nu de a construi'

El a subliniat că preşedintele american Joe Biden ''a făcut (alegerea)'' de a răspunde acestei cereri, fiind în acelaşi timp conştient de riscul ca aceste dispozitive să cadă în mâinile talibanilor.

Citește și: Statele Unite au 'spart' peste 2 trilioane de dolari în Afganistan, iar Armata afgană a dezertat: armele finanțate de americani sunt în mâna talibanilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.