Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Superbet și INACO au donat peste 100 de concentratoare si 3.000 măști de oxigen pentru pacienții cu COVID-19

Primul lot de 10 concentratoare a fost trimis ieri, 29 octombrie, către spitale din Pitești, Craiova, Călărași, Brăila, Timișoara, Galați și Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de astfel de echipamente este acută, conform prioritizării făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

Campania de donare, în valoare de 200.000 de euro, a fost posibilă datorită finanțării din partea Grupului Superbet, Fundației Superbet și eforturilor Asociației INACO - Inițiativa pentru Competitivitate. Prin achiziționarea echipamentelor medicale pentru spitalele de stat, sute de pacienți internați cu forme grave de COVID19 vor putea primi tratamente corespunzătoare, în această perioadă în care sistemul medical dar și noi, toți, suntem greu încercați de cel de-al patrulea val al pandemiei de Sars-cov2.

„Am înțeles nevoia acută de dotare a spitalelor cu aceste echipamente, așa că ne-am mobilizat imediat. Eforturile pe care le-am depus în ultimele zile au fost imense pentru că a fost o adevărată provocare să găsim concentratoarele pe piața internă comună. Nu am fi putut face asta fără sprijinul celor de la Superbet, cărora le mulțumesc pentru ca au avut inițiativa acestei campanii și că au finanțat integral toate echipamentele ce vor fi donate. Pe această cale, le mulțumesc și partenerilor Shape Robotics care, încă o dată au demonstrat că sunt prezenți atunci când societatea are nevoie de ei. De departe, cea mai mare provocare a fost prioritizarea spitalelor unde vor fi donate echipamentele, însă, am avut un real sprijin din partea DSU și a Ministerul Sănătății, prin Laura Vladislav, care ne-a facilitat comunicarea cu Direcțiile de Sănătate Publică din țară", a declarat Andreea Paul, fondator INACO.

Concentratoarele de oxigen au fost achiziționate din Danemarca, Germania și Franța și reprezintă o parte esențială în actul medical de tratare a pacienților care ajung în spital cu forme grave de COVID19.

“Am decis să acționăm, văzând starea de asediu în care se află sistemul medical din Romania. Sper ca ajutorul nostru să fie cât mai de folos acolo unde ajunge, atât pentru cadrele medicale pentru a le ușura lupta, cât și pentru pacienți pentru a-i salva. România este cumva în situația dramatică a Italiei la începutul pandemiei, dar atunci nu existau vaccinurile, care ne ajută să nu facem formele grave care necesită spitalizare. Este un moment în care trebuie să facem fiecare ce trebuie – să respectăm măsurile de izolare socială și să ne vaccinăm, dacă nu am făcut-o încă, pentru a lăsa în urmă recordurile negative pe care România le înregistrează la nivelul întregii lumi de câteva săptămâni încoace”, a declarat Augusta Dragic, fondator și președinte al Fundației Superbet.

La prima acțiune a întregului efort au participat ieri și doi dintre “ambasadorii” Superbet, Benny Adegbuyi și Ilie Dumitrescu. De altfel, Ilie Dumitrescu s-a implicat și anul trecut în acțiunile de ajutorare a spitalelor din România derulate de INACO alături de Fundația Superbet și Superbet.

“Știm ce eforturi depun și cadrele medicale în această perioadă, suntem alături de ei, sunt profund mișcat de ce văd în spitalele din România. Împreună dăm o mână de ajutor în această criză de oxigen, îmi doresc din tot sufletul ca cei în suferință să treacă peste acest moment complicat din viața lor”, a declarat Ilie Dumitrescu.

Echipamentele medicale vor fi livrate de voluntarii Superbet din țară, în tranșe, pe măsură ce ajung în România și în funcție de nevoile urgente alte spitalelor. Între timp,vor fi depozitate în condiții de siguranță, cu sprijinul Dentotal în spațiile lor logistice. În total, vor ajunge în 67 de spitale, din București și în alte 27 de județe, astfel:

București – 21 concentratoare, 700 măști de oxigen

Constanța – 8 concentratoare, 220 măști de oxigen

Gorj - 5 concentratoare, 125 măști de oxigen

Iași - 7 concentratoare, 175 măști de oxigen

Vaslui - 6 concentratoare, 180 măști de oxigen

Prahova – 5 concentratoare, 150 măști de oxigen

Ilfov – 2 concentratoare, 60 măști de oxigen

Argeș - 4 concentratoare, 120 măști de oxigen

Brăila – 4 concentratoare, 100 măști oxigen

Călărași - 4 concentratoare, 100 măști oxigen

Satu Mare - 4 concentratoare, 120 măști de oxigen

Buzău - 3 concentratoare, 90 măști de oxigen

Bacău - 3 concentratoare, 90 măști de oxigen

Dolj – 3 concentratoare, 75 măști de oxigen

Ialomița – 3 concentratoare, 75 măști de oxigen

Alba - 3 concentratoare, 90 măști de oxygen

Sălaj - 3 concentratoare, 90 măști de oxygen

Botoșani - 2 concentratoare, 50 măști de oxigen

Galați - 2 concentratoare, 50 măști de oxigen

Neamț - 2 concentratoare, 50 măști de oxigen

Teleorman - 2 concentratoare, 50 măști de oxigen

Tulcea - 2 concentratoare, 60 măști de oxigen

Mehedinți - 1 concentrator, 25 măști de oxigen

Timișoara - 1 concentrator, 25 măști de oxygen

Harghita - 1 concentrator, 25 măști de oxigen

Hunedoara - 1 concentrator, 25 măști de oxigen

Caraș Severin - 1 concentrator, 25 măști de oxigen

Vrancea - 1 concentrator, 25 măști de oxigen

Demersul din aceste zile vine ca o urmare firească a campaniei de ajutorare inițiată anul trecut de Superbet și INACO. În mai 2020, 35 de spitale din 23 de orașe au primit echipamente de protecție și biocide, ȋn cadrul campaniei Superbet #PariemPeBine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.