Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Surpriză la Guvern: Teodorovici promite că le taie parlamentarilor călătoriile gratuite cu trenul

teodorovici eugen

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, cu privire la subiectul condiționării gratuități călătoriei cu trenul pentru studenți de rezultate de la școală, că va lua măsuri și cu privire la călătoriile gratuite cu trenul de care beneficiază parlamentarii. În prezent, parlamentarii au gratuitate pe tren dacă prezintă legitimația de deputat sau senator.

Întrebat de presă dacă își păstrează dorința de condiționa călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, Teodorovici a zis în conferința de presă:

  • „Dorinţa, intenţia şi decizia Ministerului de Finanţe şi a Guvernului este strict în sensul de a îmbunătăţi activitatea în cazul de faţă studenţească. Nu vrea nimeni să taie. Văd că s-a aplicat această idee tot timpul, de a se tăia. La întâlnirea cu studenţii am şi spus-o foarte clar că şi dacă se dublează impactul bugetar, să se poate face acest lucru, dar pentru activităţi care sunt cu adevărat în sprijinul activităţii universitare"

Întrebat de un jurnalist dacă a avut timp să se informeze referitor la existenţa unor gratuităţi similare pentru parlamentari şi dacă şi în cazul lor acestea vor fi limitate, ministrul a răspuns: "Dacă această facilitate există, eu vă spun că va fi parte a acelui pachet pe luna august".

A urmat un schimb de replici.

"Credeţi-mă, azi noapte am plecat la ora 3 - 4 dimineaţa de la birou, este un fapt notoriu, de la birou nu din altă parte, dar dacă această facilitate există, să spunem, eu vă spun că va fi parte a acelui pachet de măsuri pe luna august. Cu tot respectul faţă de toţi colegii, repet: trebuie să fim mai atenţi cu banul public pentru că acest ban este banul ţării, mai atent decât cu banul privat, privatul poate şi îşi permite orice fel de posibilitate faţă de banul lui, dar statul trebuie să fie garantul că acel ban public care vine de la populaţie este gestionat într-un mod cât mai corect", le-a zis Teodorovici jurnalistilor.

La întrebarea "Ce v-a oprit până acum să fiţi atent cu banul public?", Teodorovici a răspuns: "Am fost tot timpul atent, să ştiţi!", dar întrebat ulterior "Ce vă determină acum să fiţi mai atent?", replica ministrului a fost: "Astăzi sunt mai atent şi dvs. sunteţi astăzi mai decât ieri şi mâine mai decât azi".

Citește și: SURSE - Pensiile mai mari de 7.000 de lei, supraimpozitate până la 50%: formule discutate în Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.