Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Surpriza lui Klaus Iohannis: 'Palmă' pentru Ludovic Orban pe tema deciziilor CCR

Inquam Photos - George Călin
Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

După săptămâni întregi în care Guvernul, premierul Orban şi mai mulţi lideri PNL s-au întrecut în atacuri la adresa CCR, care au culminat cu îndemnul premierului către cetăţeni de a nu ţine cont de deciziile Curţii, preşedintele Klaus Iohannis îi dă o "palmă" lui Orban de la distanţă.

Întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, despre deciziile CCR, preşedintele Klaus Iohannis a avut o replică scurtă şi diametral opusă de discursul lui Orban: "Deciziile CCR sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legilor. Mai mult nu am ce comenta aici."

Întrebat despre acuzele pe care și le aduc Puterea și Opoziția pe legislația pentru carantină și izolare, după decizia Curții Constituționale a României, președintele Klaus Iohannis a spus că se impune accelerarea procedurilor pentru a avea legislație în această situație, pentru că „nu și-au imaginat parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem în această situație”.

„Cred aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni, să fim serioși. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare, pe care am găsit-o, este slabă. Așa a fost ea gândită. Nu are rost să încercăm să o căutăm cine a făcut-o slabă”, a spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.