Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Tăriceanu: Am refuzat ofertele lui Ciolacu / Ponta: PSD vrea să ne omoare

Facebook
pro romania alde

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi că liderul PSD Marcel Ciolacu i-a propus să candideze pe listele PSD la parlamentare sau să facă o fuziune PSD-ALDE dar că l-a refuzat din motive ideologice și pentru că nu dorea să-și lase în urmă cea mai mare parte a colegilor din ALDE.

„Dl Ciolacu mi-a spus ca ar fi dispus chiar sa facem o fuziune PSD-ALDE. Sunt cateva ratiuni pentru care am declinat aceasta propunere. In primul rand, este o distanta ideologica foarte mare intre cele doua partide. Eu cred ca era foarte complicat sa armonizam punctele de vedere. O sa spuneti 'Bine, dar si Pro Romania e de factura social-democrata'. Da, numai ca Ponta cand a fost premier a luat foarte multe masuri de esenta liberala, in sensul unui socialism modern. Al doilea motiv pentru care am refuzat propunerea dlu Ciolacu era ca propunerea ma viza doar pe mine si cativa colegi, ar fi inseamnat ca vrem doar pentru noi o pozitie politica si pe ceilalti colegi ii lasam in urma si eu nu pot accepta asa ceva. Ca atare, nu am acceptat aceasta solutie”, a spus Tăriceanu.

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a spus ca a primit si el oferte dar ca exclude sa revina intr-un PSD care nu se schimba.

"PSD nu se poate schimba. În timp ce noi ne batem cu domnul Orban, cu domnul Iohannis, cu domnul Barna, cei de la PSD sunt foarte preocupaţi să se lupte cu noi. Adică mi se pare cel mai rău semn pe care pot să-l dea vreodată: cum să omoare Pro România, cum să omoare ALDE. Staţi, ca în faimoasa pildă cu scorpionul, era vorba că suntem împreună să ne batem să trecem România. Voi vă ocupaţi numai să ne omorâţi pe noi. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat la alegerile locale.(...) PSD a avut grijă: nu vrem cu Pro România că e rău Ponta, nu vrem cu Tăriceanu. Acum ne caută să facem alianţe. De ce nu am fost buni acum o lună şi am devenit deodată buni? Sunt dezamăgit", a afirmat Ponta.

Pro România și ALDE au decis joi să fuzioneze. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal și va avea candidați comuni la alegerile parlamentare. Ponderea pe listă va fi 60% Pro România - 40% ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.