Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Teodorovici amenință TVR pentru o știre care nu-i convine: 'O să vedem noi exact ce și cum'

Facebook
teodorovici-tvr1

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat în Telejurnalul de marți de la TVR, invitat în platou, că este nemulțumit de cum a relatat televiziunea publică o știre despre majorarea alocațiilor și a amenințat postul că „o să vedem noi exact ce și cum”. La începutul anului, Teodorovici propunea amenzi pentru jurnaliști după ce presa a transmis o știre în care ministerul său era acuzat de liberali.

Teodorovici s-a plâns, marți, în emisiunea TVR, că nu au fost prezentate toate punctele de vedere în știrea difuzată de TVR despre majorarea alocațiilor copiilor, măsură adoptată de Guvern în urma unei inițiative PNL inclusă în legea bugetului.

„Dacă şi TVR-ul...mă uitam la câteva dintre știri. Ştirea cu alocaţiile, de exemplu. Știrea cum a fost: a făcut amendamentul PNL. Şi avem intervenţia unui membru al PNL-ului, dar nicio intervenţie...“, a declarat ministru Finanțelor, la TVR 1.

Jurnalistul i-a replicat că știrea a început chiar cu declarațiile premierului Viorica Dăncilă.

„Încă o dată - facem şi pe banii publici astfel de dezinformări, să spunem așa....O să vedem noi exact ce şi cum, care este situaţia, din păcate“, a replicat Teodorovici.

Știrea la care referire Teodorovici a început cu declarațiile lui Dăncilă despre majorarea alocațiilor, după care reporterii relatează că măsura a fost adoptată la inițiativa PNL și prezintă punctul de vedere al unui deputat liberal.

  • La începutul anului, pe 3 ianuarie, după ce presa a transmis declarațiile unui senator PNL potrivit căruia angajaților de la Finanțe li s-ar fi cerut să măsluiască datele privind execuția bugetară, Teodorovici a declarat pentru Agerpres că va propune modificarea legii, astfel încât presa să nu mai publice asemenea informații. „Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia” , a spus acesta.

VIDEO cu declarația lui Teodorovici la TVR 1:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.