Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Teroriștii temuți de la care s-ar fi inspirat cei din Hamas când au invadat Israelul

livemint.com
hamas

Atacul Hamas pare de inspirație ISIS: descoperii macabre după ce au plecat din zonele atcate

Cadavrele rezidenților israelieni și ale militanților palestinieni zac în fața caselor arse din kibbutzul israelian Kfar Aza marți, la câteva zile după ce Hamas a lansat un atac surpriză pe scară largă asupra Israelului, trimițând luptători puternic înarmați care au traversat granița din Gaza și au năvălit în comunitățile rurale, relatază CNN.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au dus la fața locului jurnaliști din presa străină, în timp ce mergeau din casă în casă, adunând morții în saci pentru cadavre și îi încărcau într-un camion. Printre cei uciși în Kfar Aza se aflau copii, femei și bătrâni, au precizat cei din IDF, relatează CNN.

Detaliile îngrozitoare ale atacurilor asupra comunităților de frontieră abia acum încep să iasă la iveală

Kfar Aza este unul dintre cele câteva zone, mici enclave agricole, care au fost cele mai afectate de asaltul terestru al Hamas de sâmbătă.

Militanții Hamas au comis un "masacru" în Kfar Aza în timpul atacurilor lor din weekend, în care femei, copii, bebeluși și bătrâni au fost "măcelăriți cu brutalitate într-un mod de acțiune ISIS", au declarat marți Forțele de Apărare Israeliene (IDF) pentru CNN.

IDF a declarat că nu poate confirma numărul persoanelor ucise acolo și nu a vrut să intre în detalii despre modul în care au fost ucise persoanele.

Casele din Kfar Aza au fost jefuite și incendiate

Saltele răsturnate, mobilă distrusă, bibelouri sparte și grenade neexplodate zăceau împrăștiate pe teren, alături de cadavre.

"Nu am văzut niciodată așa ceva în cariera mea, niciodată în 40 de ani de serviciu acest lucru ceva ce nu mi-am imaginat niciodată", a declarat marți generalul-maior Itai Veruv pentru CNN, la doar câteva ore după ce trupele israeliene au securizat kibbutzul Kfar Aza de militanții Hamas.

Veruv a declarat că soldații săi au petrecut "aproximativ 48 de ore" luptând cu "valuri și valuri de teroriști" pe drumuri și în comunitățile vecine. El a spus că a început să lupte cu militanții în moshavul (comunitatea) Yakhini sâmbătă, trecând apoi "din bătălie în bătălie", pe drumul spre Sderot, înainte de a ajunge în kibbutzul Be'eri luni seara.

"Am văzut sute de teroriști în armură completă, în echipament complet, cu tot echipamentul și cu toată capacitatea de a face un masacru, mergând din apartament în apartament, din cameră în cameră și ucigând copii, mame, tați în dormitoarele lor", a declarat Veruv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.