Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Teste pentru determinarea anticorpilor SARS-COV2, la Spitalul Județean Craiova

twitter
coronavirus

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un echipament de imunologie care poate determina anticorpii SARS-COV2. Specialiştii din cadrul Laboratorului de analize le pot spune astfel oamenilor dacă au fost infectați, deși nu au avut simptome.

Medicul Manuela Băcănoiu este unul dintre specialiştii Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova care foloseşte noua tehnologie pentru a afla dacă o persoană a avut COVID-19.

„Există un număr important de beneficiari care au făcut asimpomatic boala. (...) Este extrem de important să ştim dacă la aceştia s-a dezvoltat un titru de anticorpi”, a spus Manuela Băcănoiu, medic primar medicină de laborator din cadul SJU Craiova, relateaza Mediafax.ro.

Citește și: Executivul va finaliza în scurt timp Planul de măsuri de relansare economică. Anunțul lui Ludovic Orban

O testare pe un număr mare de persoane, din diferite zone şi categorii sociale, ar putea arăta riscul pentru evoluţia viitoare a epidemiei, susţin specialiştii.

„Dacă am avea un procent ridicat, de 60-70% din populaţie care să aibă protecţie împotriva bolii, în acel moment virusul s-ar comporta ca şi cum am vorbi depre un virus sezonier”, a declarat Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Testele vor putea fi făcute populaţiei abia după ce va exista un protocol care să stabilească exact regulile. Echipamentul de imunologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a fost donat de o companie din oraş împreună cu 3.000 de kituri de testare.

Incendiu cu degajări mari de fum la un depozit de textile din Iași. A fost emis mesaj Ro-Alert Detalii AICI:...

Publicată de stiripesurse.ro pe Marţi, 26 mai 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.