Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Tornadele fac prăpăd în SUA: cel puțin 32 de morți și zeci de răniți

globeecho.com
tornada

Cel puțin 32 de persoane au murit în 9 state din SUA și alte zeci au fost spitalizate după ce seria de tornade de vineri și sâmbătă. Pagube provocate de tornade au fost raportate în 11 state.

Cel puțin 32 de persoane au murit în urma furtunilor, potrivit unui bilanț realizat de The Associated Press.

Dintre victime, cinci au murit în Arkansas, cinci în Indiana, unul în Alabama și unul în Mississippi, au declarat pentru ABC News oficiali locali.

Primarul comitatului McNairy, Larry Smith, a declarat pentru ABC News că nouă persoane au murit în acest comitat. În Illinois, patru persoane au murit, inclusiv un bărbat care a fost ucis după ce un acoperiș s-a prăbușit în timpul unui concert la un teatru istoric, potrivit Mediafax.

Furtuna s-a mutat sâmbătă spre est, cu o persoană confirmată ca fiind moartă în Sussex County, Delaware, după ce o casă s-a prăbușit, a declarat Leonard DeMalto, un purtător de cuvânt al poliției statului Delaware.

Serviciul Național de Meteorologie a confirmat cel puțin 31 de tornade în 9 state vineri și sâmbătă. Mai mult de 28 de milioane de persoane din sudul și vestul mijlociu se aflau sub supraveghere de tornade în noaptea de vineri spre sâmbătă spre sâmbătă, potrivit NWS.

O tornadă "catastrofală" s-a deplasat vineri după-amiază în zona metropolitană din Little Rock, Arkansas, în comitatul Pulaski, a confirmat NWS. Cel puțin o persoană a murit, iar peste 50 de persoane din comitatul Pulaski au fost spitalizate, numărul acestora urmând să crească, a declarat pentru ABC News Madeline Roberts, purtător de cuvânt al agenției de gestionare a situațiilor de urgență din comitat. Ea nu avea informații despre starea celor răniți.

Vineri după-amiază a fost emisă o urgență de tornadă pentru zona metropolitană Little Rock, din cauza amenințării unei tornade devastatoare și a grindinei de mărimea unui sfert de metru.

"Pagubele materiale sunt extinse”, a transmis pe Twitter primarul din Little Rock, Frank Scott Jr.

Potrivit lui Scott, 2.100 de locuitori au fost afectați în vestul și sudul orașului Little Rock, iar între 27.000 și 30.000 de locuințe au rămas sâmbătă fără curent electric.

Patru persoane au fost declarate moarte în Wynne, situat la aproximativ 80 de kilometri vest de Memphis, care a fost lovit direct de o tornadă. Miles Kimble, medicul legist din comitatul vecin St. Francis, care acorda asistență în Wynne, a confirmat bilanțul morților pentru ABC News.

În Illinois, un bărbat de 50 de ani a murit și zeci de persoane au fost rănite după ce un acoperiș s-a prăbușit la Teatrul Apollo din Belvidere din cauza unei presupuse tornade, au anunțat autoritățile.

O alertă de tornadă a sunat la ora locală 19:24; la ora 19:47, s-a raportat prăbușirea acoperișului, potrivit lui Dan Zaccard, director de gestionare a situațiilor de urgență pentru Boone County.

Spitalele au primit peste 40 de pacienți în urma incidentului, inclusiv 28 care au fost transportați de la fața locului cu ambulanțele, au declarat oficialii.

În comitatul Crawford, trei persoane au murit după ce o structură rezidențială în care se aflau s-a prăbușit, a declarat un oficial de stat pentru ABC News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.