Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Totul despre lovitura ratată a lui Platon pentru Maia Sandu

stiri.md
Veaceslav Platon

O casă dintr-un cartier de lux al capitalei, zeci de persoane angajate să o denigreze pe Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate și o lovitură care ar fi zdruncinat din temelii campania electorală pentru alegerile din 11 iulie.

În spatele acestui plan – Veaceslav Platon, care declara public un adevărat război Maiei Sandu și PAS-ului chiar în startul campaniei electorale, .

Totul a fost însă dat peste cap după ce SIS a efectuat percheziții în fabrica de mizerie a lui Platon într-un dosar privind filarea unei judecătoare de către gruparea criminală în spatele căreia se află acesta.

Conform Jurnal TV care a intrat în posesia unuia dintre calculatoarele din casa conspirativă a lui Platon, informațiile recuperate de acolo scot la iveală lovitura care se pregătea.

Trei iunie 2021. Mai puțin de 40 de zile înainte de alegeri. Platon iese într-o conferință de presă în care îi declară război Maiei Sandu.

O acuză de implicare în jaful din sistemul bancar, o compară cu Plahotniuc și „promite” că va arăta adevărata față a șefei statului.

Zis și făcut. Platon s-a pus pe treabă, iar primul pas a fost crearea unei fabrici de trolli, care se ocupa cu denigrarea celei pe care promitea s-o deconspire.

Zeci de persoane au fost angajate pentru a comenta pe rețelele de socializare denigrator la adresa Maiei Sandu și a PAS-ului și apreciativ pentru Platon.

Sute de conturi false au împânzit de propagandă Facebookul în scurt timp.

În calculatorul în posesia căruia am intrat au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Unele dintre elementele emise de fabrica lui Platon ajungeau să fie de-a dreptul virale pe rețelele de socializare, spre exemplu acest colaj foto privind așa-zișii transfugi din PAS sau cele privind scumpirile uleiului.

Adevărata lovitură, una care cu siguranță ar fi cântărit greu la deznodământul alegerilor din 11 iulie, Platon preconiza să o dea cu câteva zile înainte de alegeri.

După conferința de presă din 3 iunie, Platon a reușit să ajungă practic pe toate ecranele posturilor de televiziune din țară datorită unei stratageme.

L-a identificat pe Veaceslav Valico, un fost mare fan și promotor al lui Plahotniuc, pe care l-a aruncat în cursa electorală drept candidat independent, iar el, ca persoană de încredere, l-a reprezentat în dezbaterile electorale.

În cadrul acestor ieșiri, Platon încerca de multe ori s-o lege pe Sandu de Șor.

Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru.

Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale.

La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei.

Diferențe evidente se pot sesiza și în secundele în care chipul persoanei date este surprins din față, nu doar din profil, devenind vizibile elementele de editare video.

Sunt însă lucruri mai dificil de sesizat la o primă vedere, iar dacă aceste imagini ar fi ajuns pe finalul campaniei electorale pe toate ecranele televiziunilor din țară, susținute de propaganda lui Platon, Șor și Plahotniuc, ar fi fost practic imposibil de combătut.

Așadar, în mentalul societății ar fi fost impusă ideea coruperii Maiei Sandu de către Ilan Șor. Cât ar fi cântărit asta în cadrul rezultatelor alegerilor este greu de spus. Dar cu siguranță mai mult decât povestea celor 30 de mii de sirieni.

Această tentativă a fost combătută prin acel raid al SIS-ului, de la sfârșitul lunii iunie, care a destructurat gruparea lui Platon și a sechestrat inclusiv caluclatoarele din fabrica lui Platon.

Nu este însă exclus, dată fiind căldura cu care Partidul Șor acționează în Parlament în raport cu PAS - faptul că l-au votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița - ca aceste imagini să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat în timpul emisiunii pentru o reacție, dar telefonul acestuia este deconectat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.