Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Traian Băsescu dă detalii despre TRAGEDIA din Iran, după doborârea avionului ucrainean: 'Să vedem cine a fost la bord'

Traian Băsescu spune că puterile europene, alături de SUA și Canada, nu au niciun dubiu că avionul doborât în Iran, aparținând Ucrainei, ar fi fost doborât de o rachetă trasă de armata iraniană. Băsescu are și un scenariu interesant: abia după ce se va afla lista completă a iranienilor de la bord se poate decide dacă doborârea aeronavei a fost intenționată sau nu.

”Este o criză care va fi tranșată după alegerile din SUA. Trump a fost extrem de rezervat acum, pentru că e în fața unor alegeri, dar SUA nu vor ierta Iranul pentru terorism de stat, nu pentru altceva. Sunt statul din Orientul Mijlociu care are ca politică de stat terorismul. Canada va fi coșmarul Iranului! Să vedem cine erau iranienii de pe lista celor 82 de pasageri din avionul doborât. Nimeni nu are dubii că Iranul a doborât avionul. Sunt probe din satelit. Acest regim este un regim care finanțează terorismul. După ce se analizează lista celor 82 de pasageri iranieni se poate stabili dacă avionul a fost doborât intenționat sau din greșeală.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

O lovitură în forță e amânată, pentru că o declanșare a unor operațiuni militare contra Iranului, care ar însemna practic deschiderea unui nou front, al unui nou război, după experiența Afganistan, Irak, să urmeze Iranul acum, e un lucru greu de dus și justificat pentru populație, în alegerile prezidențiale.

Iran și-a înființat tot felul de organziații teroriste pur și simplu, care nu sunt oficializate ca fiind parte a statului iranian. Nu armata iraniană intervine, dar Hezbollah rezolvă toate problemele de terorism pe care le comandă Iranul. Acest general care a fost lichidat de americani e departe de a fi un om pe care să-l ierți. E un om care are pe cunoștință mii de oameni. E șeful unei organizații care lucrează în afara teritoriului Iranului, o organizație teroristă cu care Iranul își rezolvă parte din probleme. E cel care a orchestrat de multe ori folosind Hezbollah atentate teroriste nu numai în lumea arabă. Au fost tentative ale Hezbollah în Europa care au fost prevenite de servicii de informații europene.”, a spus Traian Băsescu, vineri seara, la B1 TV.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.