Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Traian Băsescu lovește în ISU, după apariția noilor imagini de la Colectiv: 'Arată hărmălia, dezordinea în care s-a intervenit'

captură video
Traian Basescu multime

Traian Băsescu a vorbit, joi, la B1TV, despre intervenția pompierilor de la Colectiv, după apariția noilor imagini de la intervenția din clubul bucureștean, din octombrie 2015.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

"Greu de spus ce a fost. Există, însă, o singură certitudine: acest document arată hărmălaia și dezordinea în care s-a intervenit. Am auzit întrebarea ”s-a activat planul roșu?”, deci cei care conduceau operațiunile nu știau dacă e activat planul roșu sau nu. Se vede, deci, o mare dezordine, foarte mulți comandă și vorbesc, în loc să fie o singură voce care vorbește.

Citește și: E oficial- Vom avea parte de mai multe zile libere

Vă mărtusisesc că imaginile îmi aduc aminte de un eveniment pe care l-am trăit eu. Eram comandant pe petrolierul Argeș - unii fac o dezinformare legată de acest eveniment - am luat foc eu și tot ce era în port, 36 de nave, dar dacă nava n-a făcut explozie, pentru că eram încărcat cu nafta, a fost pentru că la ordin a fost o singură voce. Mai mult se arăta cu degetul decât se vorbea. Aici trebuia să fie o minte limpede.

Marea problemă pe care am sesizat-o e că Salvarea a fost distrusă în detrimentul unui ISU deservit în principal de pompieri. Aici avem nevoie de medici. Și pe șosele, când sunt accidente, cei afectați au nevoie de medici, nu de pompieri făcuți paramedici cu o școlarizare mai mult sau mai puțin consistentă", a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Fostul președinte a insistat că sistemul de salvare nu trebuia distrus și făcut complementar ISU.

„Acest moment va rămâne unul de cumpănă, care trebuia să ne trezească și să facem switch-ul între responsabilitatea Salvării și a ISU. N-am fost în stare s-o facem, eu mi-am luat-o atunci și nu mi mai trebuie...”, a continuat el.

Despre Raed Arafat, Băsescu a declarat că acesta „conduce într-o manieră extrem de centralistă, ceea ce face ca sistemul de multe ori să fie ineficient. Nu poți fi un atotștiutor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.