Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tratamentul miraculos sosește luni: România primește încă 10.000 de doze de anticorpi monoclonali

Facebook
Andrei Baciu

România va primi, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, o tranşă de 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, a anunţat, vineri, secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii.

"Anticorpii monoclonali - tranşele de 10.000 de doze alocate României prin contractul pe care Comisia Europeană l-a făcut cu producătorul, aceste doze vor sosi în România cel mai probabil luni, pe 1 noiembrie. 10.000 de doze de anticorpi monoclonali. (...) Sperăm ca săptămâna viitoare să se finalizeze şi donaţia din partea Germaniei", a spus Baciu într-o conferinţă de presă.

Citește și: Raed Arafat aruncă bomba! Ar putea exista mai multe centre care falsifică certificatele: 'Poate sunt și altele'

El a vorbit şi despre celelalte medicamente folosite în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, printre care Tocilizumab, Remdesivir, Favipiravir.

"Legat de Tocilizumab, astăzi avem o veste bună despre dozele suplimentare care au sosit. Astăzi începe livrarea în ţară de 780 de flacoane de 400 mg şi alte 20 de flacoane de 80 de mg. (...) Legat de Remdesivir, avem în momentul de faţă un stoc de 10.000 de flacoane în ţară. (...) Pe data de 3 noiembrie va intra o nouă tranşă în stocul Ministerului Sănătăţii de 29.600 de doze. În data de 8 noiembrie vor sosi alte 30.000 de doze. În jurul datei de 15 noiembrie vor sosi alte 39.200 de doze de Remdesivir. Cu privire la Favipiravir, ştim că a fost anunţată donaţia care a fost aprobată prin hotărâre de guvern. Vreau să mulţumesc companiei Terapia pentru această generoasă donaţie de aproximativ 50.000 de cutii, care reprezintă aproximativ 2,4 milioane de tablete, care vor ajunge în spitale şi în ambulatorii în perioada imediat următoare", a explicat secretarul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.