Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Turiști blocați pe munte, salvați de jandarmi, la Bușteni

Radio Cluj
jandarmi montani

Jandarmii montani din Bușteni au intervenit, duminică la prânz, pentru salvarea a patru persoane care au rămas blocate într-o zonă muntoasă.

"În data de 25.08.2019, în jurul orei 12.50 în urma unui apel primit prin SNUAU 112, o patrulă din cadrul IJJ Prahova, Postul de Jandarmi Montani Bușteni au acționat pentru recuperarea și aducerea în siguranță a patru persoane, doi cetățeni englezi și doi cetățeni români care au rămas blocați în zona Valea Spumoasă prin aplicarea procedeelor tehnice specifice alpinismului de vară, pe trasee de gradul III, IV conform clasificării U.I.A.A, prin deplasări în teren muntos, folosind materiale specifice de alpinism. Aceștia au fost găsiți în jurul orei 14.00, într-o zonă greu accesibilă și au fostf coborîți în siguranță în stațiunea Bușteni, în jurul orelor 16.30, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Atac puternic al aviației israeliane în Siria. Au fost atacate ținte pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene (armată)

În acest context, le reamintim celor care doresc să facă drumeții în zona montană a județului să se informeze cu privire la starea traseelor, a condițiilor meteorologice și nu în ultimul rând le reamintim să fie echipați în mod corespunzător pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit", anunță Jandarmeria Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.