Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac puternic al aviației israeliane în Siria. Au fost atacate ținte pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene (armată)

Twitter
explozii Siria Damasc

Aviaţia israeliană a lansat lovituri în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac împotriva Israelului cu drone încărcate cu explozibili, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: EXCLUSIV Mișcare interesantă. Mircea Diaconu la un pas să intre în cursa prezidențială

Aviaţia israeliană ''a fost în măsură să împiedice o tentativă iraniană a forţei al-Quods (unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei) de a lansa un atac din Siria împotriva unor ţinte din nordul Israelului cu drone ucigaşe'', a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Potrivit acestui purtător de cuvânt, raidul israelian a avut loc la Aqraba, la sud-est de Damasc, şi a vizat ''mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând forţei Al-Quods precum şi unor miliţii şiite''.

Armata israeliană a blocat joi o încercare anterioară de a lansa un atac cu drone, a spus el, fără a oferi detalii.

''Ameninţarea a fost semnificativă şi aceste drone ucigaşe au reuşit să lovească ţinte cu o eficienţă reală'', a spus el.

Israelul a efectuat sute de lovituri în Siria de la începutul războiului în această ţară în 2011, cele mai multe vizând ţinte iraniene sau ale grupării şiite proiraniene Hezbollah, potrivit statului evreu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.