Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Un adevărat fenomen la Iași: Zeci de mii de credincioși au participat la procesiunea cu racla Sfintei Parascheva

racla sfanta parascheva

Câteva mii de credincioşi au sosit, duminică seara, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a lua parte la pelerinajul Calea Sfinţilor, procesiune în care racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul Iaşiului, transmite Agerpres.

În procesiune a fost purtată şi racla cu moaştele Sf. Paisie- un sfânt născut în urmă cu 300 de ani, în Ucraina, care a fost adusă vineri seara la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de la Mănăstirea Neamţ.

Clericilor îmbrăcaţi în veşminte liturgice veniţi din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor li s-au alăturat studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi călugăriţe din mănăstirile Moldovei.

Din procesiunea care a avut loc pe străzile centrale ale municipiului Iaşi au făcut parte şi IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Cele două racle au fost depuse în baldachinul special amenajat în curtea mitropolitană pentru ca pelerinii să se poată închina la ele.

Acestea vor sta în curtea mitropolitană până pe 15 octombrie.

Potrivit organizatorilor, de sâmbătă dimineaţa de la ora 06.00 şi până duminică seara la ora 18.00, pe la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva au trecut aproximativ 53.100 pelerini.

Alţi 1.100 stau, duminică seara, la rând pe culoarul special amenajat pe străzile din jurul Mitropoliei Moldovei.

"La procesiunea "Calea Sfinţilor", desfăşurată pe o distanţă de aproximativ trei kilometri, au participat aproximativ 20.000 de credincioşi. Procesiunea, la care a participat ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PF Nichifor Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a fost însoţită de 200 de preoţi de la parohiile din judeţul Iaşi şi aproximativ 200 de călugări şi maici de la mănăstirile Arhiepiscopiei Iaşilor", a declarat Lucian Apopei, directorul de Comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.