Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Un episod cu desenele The Simpsons despre Piaţa Tiananmen a fost retras de pe platforma Disney+ la Hong Kong

Un episod din „The Simpsons” în care familia americană merge în Piaţa Tiananmen a fost retras de pe platforma americană Disney+ la Hong Kong. Absenţa acestui episod provoacă temeri prin faptul că cenzura va deveni norma în centrul financiar, la fel ca cea în vigoare în China continentală, arată News.ro.

Disney+ a fost lansat la mijlocul lui noiembrie la Hong Kong şi spectatori atenţi au remarcat rapid absenţa unui episod al familiei Simpson dedicat Chinei. Este vorba despre episodul 12 din sezonul 16, difuzat pentru prima dată în 2005 şi în care familia americană merge în China pentru a adopta un copil.

În timpul acestei vizite, ei merg în Piaţa Tiananmen de la Beijing unde au fost reprimate în 1989 manifestaţiile în favoarea democraţiei. În desenul animat, un panou indica „În acest loc, în 1989, nu s-a întâmplat nimic”, o satiră referitoare la cum vrea Beijingul să şteargă din memoria colectivă masacrul din 1989. Luni, AFP a verificat platforma Disney+ Hong Kong şi episoadele 11 şi 13 erau disponibile, dar nu şi 12.

Nu este clar dacă Disney+ este cea care a retras episodul sau dacă autorităţile i-au cerut să o facă. Întrebat de AFP, gigantul american de divertisment nu a comentat, nici guvernul de la Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.