Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Facebook
incendiu esplanada moscheilor

Un incendiu, vizibil de la peste doi kilometri, a izbucnit luni seara în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară, relatează AFP.

Cauza acestui incendiu nu este cunoscută deocamdată. Anterior, ciocnirile dintre protestatarii palestinieni şi poliţia israeliană s-au soldat cu peste 300 de răniţi pe Esplanada Moscheilor, numită Muntele Templului de către evrei, potrivit agerpres.ro.

Cel puţin nouă persoane, între care trei copii şi un comandant al Hamas, au fost ucişi luni seara în atacuri israeliene în nordul Fâşiei Gaza, au declarat autorităţile locale.

Situaţia din Ierusalimul de Est s-a agravat la finalul săptămânii trecute, 600 de palestinieni fiind răniţi în ciocnirile violente cu forţele de ordine israeliene începând de vineri seară.

În Cisiordania şi Ierusalimul de Est situaţia a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.