Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un pescador a fost la un pas să scufunde, după ce zeci de lei de mare au încercat să se ascundă de balenele ucigașe

T13
orci lei de mare

Zeci de lei de mare din sudul Chile, care încercau să se refugieze din calea unui grup de balene ucigaşe, au luat cu asalt, sâmbătă, o ambarcaţiune de pescuit, relatează Reuters.

Pescarul Antonio Zapata a declarat pentru Reuters că, deşi a asistat deseori la vânători ale orcilor în regiunea în care operează alături de echipajul său, nu a trăit niciodată o experienţă similară în cele patru decenii petrecute pe mare, scrie Agerpres.ro.

Deşi solidar cu situaţia dificilă în care se aflau leii de mare, ai căror urmăritori dădeau târcoale la mică distanţă lovind apa cu cozile înainte de a se năpusti asupra prăzii, Zapata a spus că pescadorul era

deja mult lăsat în apă din cauza unei încărcături mari de sardine.

"Încercau să urce la bord şi a trebuit să ne răspândim pe vas încercând să-i alungăm cu beţe pentru că din cauza celor care se urcau începeam să ne scufundăm", a povestit el.

"A fost o situaţie periculoasă pentru că nu reuşeam să-i facem pe leii de mare să plece şi nici pe orci", a adăugat pescarul.

În imaginile înregistrate cu telefonul mobil se poate vedea că apa din jurul ambarcaţiunii este plină de lei de mare care se înghesuie unul în altul încercând să scape.

Cu toate că echipajul alcătuit din zece persoane poate fi auzit glumind pe seama situaţiei, Zapata a declarat că au fost deosebit de îngrijoraţi deoarece pescadorul putea să fie avariat şi chiar să se scufunde.

"Atât de mulţi lei de mare înconjurau coca încât nu prea reuşeam să ne mişcăm - de fiecare dată când am făcut-o se agăţau în elice şi ne temeam că le vor rupe", a spus el.

Echipajul a încercat să se apropie de o insulă în speranţa că leii de mare s-ar putea refugia acolo, însă orcile i-au împiedicat să se apropie de ţărm.

Pescadorul a înaintat cu greu spre portul Talcahuano, lângă oraşul Concepcion din provincia Bio Bio. Balenele s-au îndepărtat, iar în urma lor au rămas leii de mare care au reuşit să supravieţuiască.

"Unii dintre leii de mare au venit cu noi în port, nu am putut să scăpăm de ei", a adăugat Zapata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.